Szijjártó nem kertelt a BBC-nek: Visszatámadunk, mert meg kell védenünk az országunkat

Nem jött ki túl jól a BBC munkatársa abból az interjúból, amelyet a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel készített – írja a 888.hu.

Forrás: 888.hu2019. 02. 27. 15:13
Fotó: KKM
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC Hardtalk című műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vendégeskedett. A műsorvezető, Stephen Sackur első körben a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátokkal kapcsolatban kérdezte a minisztert, aki szerint egy kormánynak kötelessége tájékoztatnia polgárait mindazon fejleményekről, amelyek hatással vannak országukra, biztonságukra és mindennapi életükre.

Szijjártó Péter leszögezte: Soros Györgynek alapvetően más elképzelése van Európáról, mint a magyar kormánynak, és ezen vízióit többször ki is nyilvánította.

Ha Soros Györgynek szabad víziókat megfogalmaznia, akkor miért ne lenne meg a joga a magyar kormánynak ahhoz, hogy vitába szálljon vele?

A BBC riportere szerint hazugság, hogy az Európai Unió gyengíteni akarná a tagállamok határvédelmi jogait. Szijjártó Péter emlékeztette őt, hogy 2015 óta vitatémát képez az, hogy Magyarország kerítést épített a déli határra.

Tud mondani egyetlenegy példát arra, hogy európai politikusok pozitívan kommentálták volna a magyar határkerítést? Egy ilyen sincs.

Mint mondta, ebből pontosan látszik, hogy az európai döntéshozók hazudnak, hiszen mind mai napig azt szeretnék elérni, hogy ne a tagállamok, hanem a Frontex rendelkezzen a határvédelemről.

A BBC riportere erre semmit nem válaszolt, helyette azt pedzegette, hogy Soros befolyása az Európai Unióra nem más, mint a kormány összeesküvés-elmélete. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztette, hogy Soros többször is hangoztatott tervét az Európai Bizottság 2015 óta lépésről lépésre valósítja meg.

Miért van az, hogy a bizottság tagjai huszonegy alkalommal találkoztak Soros Györggyel az elmúlt években?

– kérdezte Szijjártó Péter, amely kérdésére a riporter egyébként nem tudott választ adni.

A BBC riportere ezután a korrupcióról kérdezte Szijjártó Pétert, mivel szerinte ez volt az egyik fő oka annak, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást megszavazták az Európai Parlamentben. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: egy olyan szavazásról beszél a BBC munkatársa, amelyet csalással fogadtak el, hiszen úgy szavazták meg kétharmados többséggel, hogy a tartózkodó szavazatokat egész egyszerűen nem vették figyelembe. Folyamatosan támadnak minket a mainstream sajtó munkatársai, és vezető uniós politikusok. Mi viszont visszatámadunk, bármennyire is szokatlan ez, mert meg kell védenünk az országunkat – szögezte le Szijjártó Péter.

Mint mondta: ha mindazok a vádak igazak lennének, amivel támadják a magyar kormányt, akkor nem tudott volna a Fidesz-KDNP zsinórban hét választást (köztük parlamenti, önkormányzati, európai parlamenti) megnyerni.

Végül szó esett az európai parlamenti választásokról is. Mint ahogy a külgazdasági és külügyminiszter mondta, Mi nem értünk egyet azzal, hogy ha a tagállamok gyengébbek, akkor Európa erősebb. Mi azt mondjuk, hogy minél erősebbek a tagállamok, annál erősebb lesz Európa is.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.