Több tucat iskolát kellett bezárni Malajziában vegyi szennyezés miatt

Súlyos vegyi szennyezés miatt a helyi hatóságok szerdán több tucat iskolát zártak be a dél-malajziai Johor államban.

Forrás: MTI2019. 03. 13. 23:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A malajziai oktatásügyi miniszter közleményben jelentette be, hogy 34 oktatási intézményt zárnak be, mert a dél-malajziai Johor állam Pasir Gudang körzetében válságossá vált a helyzet.

Kedden a malajziai hatóságok 13 iskolát zártak be, miután mintegy 260 embert – köztük diákokat – kellett kezelni légzési nehézségek, émelygés és hányás miatt.

A tüneteket vegyi anyagok okozták.

Johor állam szultánja, Ibrahim Izmail felszólította a hatóságokat, hogy teljes körű vizsgálatot folytassanak, hogy azonosítani tudják a felelősöket.

Pasir Gudang a szingapúri határ közelében lévő ipari terület, ahol egyebek mellett olajipari, pálmaolajat feldolgozó, illetve nehézipari gyárak működnek. Múlt héten is történt egy hasonló eset, a hatóságoknak több mint 1000 embert, főként diákokat kellett kimenekíteniük, miután illegális úton vegyszerek kerültek egy olyan folyóba, amely két iskola közelében van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.