Stanley Kubrick-kiállítás nyílt a londoni Design Museumban

Stanley Kubrick filmjeinek szentelt kiállítás nyílt pénteken a londoni Design Museumban, amelynek tárlata olyan klasszikusok megszületésének körülményeit mutatja be a látogatóknak, mint a Mechanikus narancs és a Ragyogás.

2019. 04. 26. 22:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A néhai amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer híres volt arról, hogy mindig alapos kutatómunkát végzett és óriási figyelmet fordított a részletekre az olyan nagy hatású filmek készítésekor, mint a 2001: Űrodüsszeia vagy a Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni.

„Egy bizonyos légkört akartunk megteremteni, vagyis ez a kiállítás többről szól, mint jelmezek és plakátok gyűjteményéről, tényleg úgy akarja életre kelteni a filmeket, hogy bemutatja azok inspirációs forrásait és a megszületésük körülményeit” – mondta Deyan Sudjic, az intézmény igazgatója.

A szeptember 15-ig látogatható Stanley Kubrick: The Exhibition (Stanley Kubrick: A kiállítás) című tárlaton helyet kapott egyebek között a Ragyogás írógépe, a Barry Lyndon és a Mechanikus narancs jelmezei, a 2001: Űrodüsszeia díszletei és Kubrick utolsó filmje, a Tágra zárt szemek álarcai, valamint fotók, levelek és interjúk.

A londoni állomásához érkezett vándorkiállításon részleteket is vetítenek a filmekből.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.