Ukrán szakadár vezető: A luhanszki terület szinte minden lakója orosz állampolgárságot akar

Az luhanszki „népköztársaság” szinte minden lakója orosz állampolgárságot akar – jelentette ki Leonyid Paszecsnyik, az önkényesen kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület vezetője pénteken a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva.

Forrás: MTI2019. 05. 17. 19:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vannak előre megállapított kvóták az orosz útlevelek megszerzésére – ez napi ötszáz útlevelet jelent – , de gyakorlatilag a népköztársaság összes állampolgára orosz állampolgár akar lenni” – fogalmazott Paszecsnyik. Sokatmondónak nevezte, hogy június végéig minden időpont foglalt az útlevelek igénylésére.

Jurij Vorobjov, az orosz szövetségi tanács (felsőház) elnökhelyettese szerint csupán technikai kvótákról van szó, ugyanis a bevándorlási hatóság egy nap nem képes ötszáznál több útlevelet kiállítani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök április végén hozott rendeletében humanitárius okokra hivatkozva leegyszerűsítette a délkelet-ukrajnai szakadár területek lakóinak oroszországi honosítását. Május elsején a rendelet hatályát kiterjesztette azokra az ukrán állampolgárokra és hontalan személyekre, illetve gyerekeikre, akik elhagyták a Krímet és Szevasztopolt a félsziget orosz elcsatolása, 2014. március 18. előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.