Több mint negyven nigériai katonát megöltek az Iszlám Állam harcosai

Több mint negyven nigériai katonát megöltek, illetve megsebesítettek az Iszlám Állam harcosai az afrikai ország északkeleti felében található Borno államban – közölte a terrorszervezet a szócsövének számító Aamák „hírügynökségen” keresztül szerdán.

Forrás: MTI2019. 07. 31. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dzsihadisták közlése szerint két támadást követtek el kedden. Legalább tizenöt emberrel végeztek egy katonai őrhelyen Baga településen, majd egy második rajtaütést hajtottak végre Benisheikben, ahol a helyi kaszárnyában a fegyveres erők mintegy huszonöt tagját ölték meg.

A Reuters hírügynökség egyelőre nem tudta független forrásból ellenőrizni a halottak és a sebesültek számát, ugyanakkor helyi lakosokra és katonai forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy hétfőn és kedden összecsapások voltak szélsőségesek és a nigériai fegyveres erők között a térségben.

A hadsereg egyelőre nem reagált megkeresésekre az ügyben.

Sajtójelentések szerint szombat este iszlamista fegyveresek legalább 65 embert öltek meg egy temetésen Borno államban. Muhammadu Buhari államfő a hadsereget vetette be a tettesek elleni hajtóvadászatban. Ez volt az elmúlt évek egyik legsúlyosabb terrorcselekménye Nigériában. A vérengzés elkövetőjeként egyelőre senki nem jelentkezett. A térségben elsősorban a Boko Haram iszlamista szervezet tevékenykedik, de jelen van az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet nyugat-afrikai szárnya (ISWA) is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.