Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Donald Trump válaszolt Barack Obama volt elnök megjegyzéseire

Donald Trump amerikai elnök válaszolt kedden a Twitteren elődje, Barack Obama hétfői megjegyzéseire a hét végén elkövetett két tömeggyilkossággal kapcsolatban.

Forrás: MTI2019. 08. 06. 23:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Obama hétfőn szintén a Twitteren közzétett közleményében felszólította az amerikaiakat, hogy utasítsák vissza az ország bármely vezetőjétől elhangzó azon kijelentéseket, amelyek – mint fogalmazott – „táplálják a félelem és a gyűlölet légkörét, és elfogadhatóvá teszik a rasszizmust”.

Donald Trump erre válaszolva kérdésbe fogalmazva tette közzé álláspontját: „Vajon George Bush bírálta-e valaha is Obamát a Sandy Hookban elkövetett tömeggyilkosság miatt?”.

A connecticuti Newtown városka Sandy Hook nevű általános iskolájában 2012 decemberében egy 20 éves fiatalember követett el tömeggyilkosságot. Huszonhat embert, köztük húsz diákot lőtt agyon, majd öngyilkosságot követett el. A nyomozás során kiderült, hogy mielőtt elindult az iskolába, otthon agyonlőtte az édesanyját is.

Twitter-bejegyzésében Trump erre utalt, majd megjegyezte: Obama elnökségének nyolc esztendejében 32 tömeggyilkosság történt. „Mégsem az volt az általános vélekedés, hogy Obama elvesztette az ellenőrzést a dolgok felett” – írta Trump. Hozzáfűzte: tömeges lövöldözések előfordultak az országban már akkor is, amikor neki még eszébe sem jutott, hogy elnök akar lenni.

Ezt megelőzően az elnök egy másik mikroblog-bejegyzésben azt írta: „ideje van a politizálásnak, és nyakunkon a választások. Ők (a demokrata politikusok) a rasszizmusról szóló narratívát nyomják. Pedig én vagyok a legkevésbé rasszista”.

Szombaton a texasi El Pasóban, vasárnapra virradóra pedig az ohiói Daytonban tömeggyilkosságot követtek el. A texasi elkövető indítéka rasszizmus és bevándorlásellenesség volt. A két tragédia 31 halálos áldozatot és több tucat sebesültet követelt. Donald Trump és a first lady szerdán elutazik a két helyszínre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.