Hatvanhárom víziló rekedt az iszapba Namíbia és Botswana határán

Pusztulás fenyegeti azokat a vízilovakat, amelyek a Namíbiát Botswanától elválasztó Chobe határfolyó iszapjába rekedtek – közölték pénteken namíbiai illetékesek.

Forrás: MTI2019. 08. 02. 22:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetvédelmi minisztérium szóvivője szerint hatvanhárom víziló képtelen kijönni a folyóból.

„A vízszint nagyon alacsonnyá vált, ezért be kell avatkoznunk” – mondta. A szóvivő szerint folynak a két ország között a tárgyalások arról, hogyan oldják meg a legjobban a helyzetet.

„A lehetséges megoldások egyike, hogy vízzel árasztjuk el a területet, és átvisszük az állatokat a folyó egy másik szakaszára, vagy a vízilovak maguk jönnek ki az iszapból, amikor a helyzet rendeződik” – magyarázta.

A minisztérium helikopteres megfigyelést végeztet a Zambezi és a Kavango folyó térségében, hogy ott kialakulhatott-e hasonló helyzet – tette hozzá.

Helyi lakosok attól tartanak, hogy ha a hatóságok nem lépnek gyorsan, megkezdődik az állatok pusztulása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.