Menczer Tamás: Magyarország Kelet és Nyugat együttműködésén dolgozik

Fontos a magyar-kirgiz kapcsolatok erősítése, ahogyan fontos, hogy egész Közép-Európa hatékonyan tudjon együttműködni Közép-Ázsiával – mondta a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Biskekben, ahol Szanzsar Mukanbetov gazdasági miniszterrel és Azizbek Madmarov külügyminiszter-helyettessel találkozott, és társelnökként részt vett a Magyar-Kirgiz Gazdasági Vegyes Bizottság alakuló ülésén.

2019. 09. 24. 14:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a világ megváltozott, a tőke, a tudás és az innováció már nemcsak nyugatról irányul kelet felé, hanem fordítva is.

Emlékeztetett, hogy Magyarország megfigyelői státusszal rendelkezik a Türk Tanácsban, és a múlt héten nyitották meg a külügyminiszterek a szervezet budapesti irodáját.

Magyarország a Türk Tanács minden tagállamában fizikailag jelen kíván lenni, ezért konzuli irodát nyit Biskekben – mondta.

A külügyi államtitkár kifejtette, hogy Magyarország támogatja Kirgizisztán és az Európai Unió, valamint az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió együttműködését. Kirgizisztánnal beazonosítottuk a legfontosabb együttműködési területeket, ezek a vízgazdálkodás, a környezetvédelem, az egészségügy, a gyógyszeripar és a mezőgazdaság – közölte Menczer Tamás.

Kelet és Nyugat együttműködése alapvető érdeke a Közép-Európában fekvő Magyarországnak – mondta.

„Ezek a közép-ázsiai országok ráadásul pontosan értik, hogy mit jelent az, amikor mi magyarok a szuverenitásról, a hagyományok, tradíciók, a kultúra fontosságáról és mindezek megőrzéséről beszélünk” – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.