Jogállamiság: A néppárt nem akar magyarországi missziót

Az Európai Néppárt szakmai koordinátora ellenezte, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi szakbizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációt küldjön Magyarországra.

2020. 01. 21. 17:24
null
Bukarest, 2012. október 17. Az Európai Unió és az Európai Néppárt (EPP) zászlói lobognak az EPP kongresszusának megkezdése elõtt a bukaresti parlament épületénél 2012. október 17-én. (MTI/EPA/Robert Ghement) Fotó: Robert Ghement
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Néppárt szakmai koordinátora ellenezte, hogy az Európai Parlament állampolgári jogi szakbizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációt küldjön Magyarországra, tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint míg az uniós döntéshozó testület baloldali és zöld pártjai erősen küzdenek érte, hogy mielőbb vizsgálódhassanak hazánkban, a néppárti frakció teljességgel indokolatlannak tartja az utat. Annál is inkább, mert úgynevezett „kvótán felüli”, azaz extra, eddig be nem tervezett misszióról lenne szó. Az EP elnökök értekezlete formációja (a képviselőcsoportok vezetői és a parlament elnöke, a szerk.) hozza majd a végső döntést a magyarországi útról.

A LIBE szakbizottságban épp ma reggel vendégeskedett Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa. A belga politikus többek között az új jogállamisági eljárás keretében készülő, valamennyi EU-tagállamot érintő jelentésről beszélt a képviselőknek.

Hidvéghi Balázs: A jogállamiságról szóló párbeszéd nem nélkülözheti az objektivitást

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő is felszólalt az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottság (LIBE) ülésén, ahol többek között a jogállamiság kérdése került ismét terítékre. Ennek kapcsán az objektivitást hiányolta a képviselő, aki egy kérdést is megfogalmazott az ülésen.

– Amikor a jogállamiságról beszélünk, egyértelmű hogy a demokráciák és az Európai Uniónak is sarokkövéről van szó. Nagyon fontos az, hogy ne alkalmazzunk kettős mércét, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk mindenki számára. Itt most nem politikai kampányokra van szükség – kezdte felszólalásában a Fidesz képviselője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.