Többen meghaltak Nicaraguában egy indián falu elleni támadásban

Forrás: MTI2020. 01. 30. 23:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresek megtámadtak egy indián falut Nicaragua karibi partvidékén, és legalább hat embert megöltek; sok az eltűnt is – közölte csütörtökön az Amerika-közi emberi jogi bizottság.

A tájékoztatás szerint a földéhes „telepesek” szerdáról csütörtökre virradóan rohanták meg a Bosawás természetvédelmi területen lévő Alal falu lakosait. Ezt a területet a közép-amerikai ország egyik szinte átjárhatatlan őserdeje borítja, de az sem védi meg a földfoglalóktól.

A támadók mintegy nyolcvanan voltak. Felégették a falu házait is. Tucatnyi ember sorsáról nem tudni – közölte a természetvédelmi terület egyik felügyelője.

Alal mindentől távol lévő település, a belbiztonsági erők nincsenek jelen. A mayagna törzshöz tartozó őslakosok emiatt saját őrjáratokat szerveznek, és támadás esetén azzal harcolnak, amijük van: íjakkal, nyilakkal, bozótvágó késekkel és vadászfegyverekkel, bár ez utóbbiakból kevés van.

Egy emberi jogi szervezet szerint a Karib-tenger partján élő indiánokat a kipusztulás veszélye fenyegeti a sorozatos támadások miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.