Tovább súlyosbodott a vírus miatt az afganisztáni helyzet

A járvány miatt súlyosabbá vált az afganisztáni helyzet, az országban az elhúzódó polgárháború miatt már a koronavírus megjelenése előtt is nagy volt a munkanélküliség – erről Kovács Blanka, a Migrációkutató Intézet tudományos segédmunkatársa beszélt szombaton az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 05. 23. 14:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: Afganisztán határainál nincsenek tranzitzónák, így komoly problémát jelent, hogy az onnan induló vendégmunkásokon, illegális bevándorlókon nem végeztek egészségügyi vizsgálatokat.

Közölte, jelenleg az országban teljes kijárási tilalom van érvényben, azonban ezt a lakosság nem tartja be és sok helyen teljes a káosz.

A határlezárások miatt a kereskedelem megrekedt Afganisztánban, a járvány első heteiben nagyon sok élelmiszer ára nőtt – emlékeztetett, hozzátéve, hogy az alultápláltság eddig is magas arányú volt az országban, de így még többen éheznek.

Afganisztánban a '90-es években nagyon megromlott és azóta sem javult az egészségügyi rendszer, így a higiéniai körülmények is rosszak az országban – fűzte hozzá Kovács Blanka.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.