Halálosan megfenyegették egy vidámpark igazgatóját egy attrakció miatt

Rettentő nagy felháborodást keltett egy videofelvétel, melyen az látható, hogy egy vízi vidámparkban egy fóka húz egy kis csónakot, amiben gyerekek ülnek. Állatvédők szerint állatkínzás, a vidámpark igazgatója pár nap alatt több száz e-mailt és üzenetet kapott, köztük halálos fenyegetést is – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 08. 13. 20:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alaposan felbosszantotta az állatvédőket a belgiumi Mont Mosan nevű vízi vidámpark az egyik népszerű mutatványával, amelynek az a lényege, hogy egy fóka húz egy kis csónakot, amibe gyerekeket ültetnek.

Az internetet bejárta egy erről készült felvétel, ezt követően szabadultak el az indulatok, az állatvédők odáig mentek, hogy e-mailekkel és üzenetekkel bombázzák a park igazgatóját. A hír még Franciaországig is eljutott, a C'est assez (elég volt) nonprofit állatvédő szervezet rögtön akcióba lendült, arra kérte az internethasználókat, hogy kommentálják a történteket a vidámpark Facebook oldalán, természetesen udvarias hangnemben.

Jean-Marc Vanberg, a Mont Mosan igazgatója 7sur7 belga internetes újság megkeresésére elmondta, hogy az uszító kampánynak köszönhetően három nap alatt közel ezer e-mailt és üzenetet kapott, amik között halálos fenyegetés is volt. A park igazgatója úgy véli, hogy vannak ennél sokkal égetőbb problémák is, amivel az állatvédők foglalkozhatnának, ilyen például a bálnák tömeges lemészárlása. Jean-Marc Vanberg ezután hozzátette, hogy a felvételen látható attrakció évek óta szerepel a park nyújtotta szolgáltatások között és eddig senki sem panaszkodott, sőt, nagyon népszerű. Ami pedig a fókákat illeti, nincsenek megkötözve, csak egy gyűrű segítségével húzzák a csónakot, amit akár a szájukba is vehetnek, teljesen biztonságos módon.

Nem ez volt az első alkalom, hogy állatvédő aktivisták támadták a Mont Mosan parkot, 2018-ban Jean-Michel Stasse, a Wolf Eyes nonprofit szervezet elnöke azért nyújtott be panaszt a park ellen, mert állítása szerint a fókák megvakultak a medencében lévő klór miatt, erről a dhnet.be írt annak idején. A Mont Mosan igazgatója azonban megvédte igazát, mondván, hogy a medencében van ugyan klór, de minimális mennyiségben, igazából kevesebb van benne, mint egy úszómedencében, amit gyerekek is használnak, így az ügynek végül nem lett folytatása. Ám most újra elővette a témát az egyik kommentelő a Facebook-on, aki állítása szerint a médiát és a minisztériumot is értesítette az állatkínzásról és mindenkit arra szólított fel, hogy bojkottálják a parkot – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Hors Covid. Près de chez nous. Je vous invite á interpeller la ministre en charge du bien-être animal en Wallonie concernant le „spectacle” d'otaries du Mont Mosan. [email protected]

Közzétette: Valérie Decroyer2020. augusztus 9., vasárnap

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.