Már mosdatja a randalírozókat a Soros-féle ügyész

Komoly zavargások törtek ki Chicagóban hétfőn. Az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb városának polgármestere a helyi államügyészt teszi felelőssé a történtek miatt, ugyanis Kimberly Foxx alatt drasztikusan csökkent az elmarasztó ítéletek száma.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 08. 11. 21:49
Chicago Police monitors Gold Coast area in Chicago
Chicago Police monitors Gold Coast area in Chicago, Illinois, U.S. August 10, 2020. REUTERS/Kamil Krzaczynski - RC25BI9X3DP6 Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durva jelenetek játszódtak le Chicago belvárosában, ahol több százan randalíroztak, fosztogattak, ablakokat törtek be, és még a rendőrökkel is tűzharcba keveredtek.

Az órákig tartó lövöldözés után, helyi idő szerint hétfő délelőtt több mint száz embert vettek őrizetbe, a bűnözők üldözése miatt tizenhárom rendőr sérült meg.

Az incidensek után Chicago polgármestere, Lori Lightfoot és David Brown rendőrfőnök a Cook megyei ügyészséget tette felelőssé. Lightfoot nem nevezte meg Kimberly Foxx államügyészt, azonban felszólította az ügyészeket, hogy az atrocitások elkövetői ne ússzák meg következmények nélkül. Brown még arra is utalt, hogy az elkövetők visszaesők voltak, miután korábban következmények nélkül maradtak az előző zavargásokban elkövetett bűncselekmények. Kimberly Foxx elutasította a vádakat, szerinte a hivatala nem utasított el egyetlen fosztogatáshoz köthető ügyet sem, amelyek az elmúlt időszak zavargásai miatt történtek.

Van valóságalapja, hogy Foxx kesztyűs kézzel bánik a bűnözőkkel. A Chicago Tribune elemzése szerint ugyanis az államügyész több mint 25 ezer ember esetében utasította el a vádemelést 2019 novemberéig. Foxx 2016-ban lett államügyész. Chicago egyébként az egyik legveszélyesebb város az Egyesült Államokban, július 26-ig 433 gyilkosságot követtek el.

Kimberly Foxx mögött feltűnik Soros György is. Amikor Foxxot 2016-ban megválasztották, a tőzsdespekuláns az Illinois Safety and Justice nevű politikai akcióbizottságon keresztül 333 ezer dollárt utalt neki.

Mivel Foxx megbízása az idén lejár, így novemberben ismét indulnia kell az ügyészi választáson. Soros azonban nem bízza a véletlenre szövetségese sorsát, a Soros-féle Democracy PAC nevű politikai akcióbizottság ugyanis kétmillió dollárt utalt az Illinois Safety and Justice-nek.

Az összegből 571 ezer dollárt fordítottak Foxx kihívója ellen kampányra.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.