Soros emberének jön jól az újabb Black Lives Matter-botrány

Los Angeles megye kerületi ügyészének férjét három rendbeli fegyveres támadással vádolják, miután Black Lives Matter-aktivisták jelentek meg az otthonuknál, akikre fegyvert fogott. Az incidens Jackie Lacey kihívójának, George Gascónnak kapóra jött, Soros György tőzsdespekuláns támogatásával készül ugyanis megszerezni novemberben Lacey pozícióját – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 08. 05. 15:44
Forrás: Origo - Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március másodikán egy nagyjából harminc főből álló Black Lives Matter-tüntetőcsoport a hajnali órákban megjelent Los Angeles megye kerületi ügyészének, Jackie Lacey-nek a lakásánál. A tüntetők azért jelentek meg a megye első afroamerikai ügyészének rezidenciájánál, mert a rendőri lövöldözésekről akartak beszélni vele. Állítólag Lacey már hónapokkal korábban ígért nekik egy személyes találkozót, ez azonban sorra elmaradt, így a BLM-aktivisták a saját kezükbe vették az ügyet.

Arra azonban nem számítottak, hogy a hajnali látogatást a Lacey család nem fogja jó néven venni. Az ügyész férje, David Lacey ajtót nyitott nekik, majd fegyverrel a kezében szólította fel a csoportot, hogy távozzanak.

David Lacey ellen most Kalifornia főállamügyésze, Xavier Becerra háromrendbeli fegyveres támadás miatt emelt vádat. Egyes beszámolók szerint a férfi elhagyta a házat és úgy fenyegetőzött, a Melina Abdullah BLM-szervező és a Kaliforniai Állami Egyetem oktatója által készített videón azonban ez nem látható. Az incidens után Jackie Lacey elítélte a tüntetők akcióját, illetve bocsánatot is kért tőlük, és közölte, hogy férje mélyen megbánta a történteket.

Jackie Lacey sosem volt a Black Lives Matter kedvence. A CNN szerint két és fél éven keresztül szinte minden szerdán tüntetők lepték el Los Angeles belvárosát, ahol a kerületi ügyész távozását követelték.

A hajnali látogatás mindössze egy nappal azelőtt történt, hogy a kerületi ügyészi verseny előválasztását tartották, Lacey pozíciójára pedig két baloldali jogász is pályázott. Bár az afroamerikai nő megnyerte az előválasztást, novemberben még le kell győzni az előválasztáson második George Gascónt, aki San Francisco volt kerületi ügyésze volt egészen tavaly őszig.

A vádemelés a legjobbkor jött Gascón számára, akit a Los Angeles megyei helyettes kerületi ügyészek honlapja szerint Soros György is támogat. Ugyanakkor Gascón kapcsán azt is megjegyzik, hogy az ügyésznek el kell majd számolnia San Franciscó-i tevékenységéért. Gascón idején ugyanis a városban a vagyon elleni bűnözés aránya duplája volt a Los Angelesben tapasztaltaknak.

Gascónt egyébként olyan demokrata párti politikusok is támogatják, akik Soros György fiával, Alexander Sorossal ápolnak jó kapcsolatot.

A volt kerületi ügyészt többek között a Donald Trump körüli impeachment egyik meghatározó alakja, Adam Schiff és Joe Biden egyik alelnökjelöltje, Kamala Harris is támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.