Merényletre készülő ISIS-sejtet leplezett le a rendőrség

Részben elhomályosított fotók és a monogramjuk alapján azonosította egy szélsőséges iszlamista sejt három tagját az északmacedón rendőrség. Fegyverarzenáljuk alapján a muszlim radikálisok öngyilkos merényletekre készültek a nyugat-balkáni országban – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 09. 03. 11:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szélsőséges iszlamista csoportot egy A. B. mongramú férfi vezette, akihez később két másik muszlim férfi csatlakozott. A gyanúsítottak 22 és 28 év közöttiek, a fővárosban, Szkopjében és Kumanovóban éltek, és kapcsolatban álltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel – számolt be a Republika.mk északmacedón hírportál angol nyelvű kiadása.

A csoport fegyvereket és robbanószereket rejtegetett egy tanyán, Kumanovo városától délre. A terroristacsoport arzenáljában öt automata lőfegyvert és egy nehézgépfegyvert találtak. A nyomozók két robbanóövet is lefoglaltak a hozzájuk tartozó golyóscsapágyakkal, amelyek egy robbantás során szétszóródva súlyos roncsolásra képesek. A rendőrség talált egy fekete ISIS-zászlót is a razziák során, ami igazolja a radikálisok hovatartozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.