Pokolgép robbant az afgán alelnök autókonvoja mellett

Út mentén elhelyezett pokolgép robbant szerdán az Amrullah Száleh afgán alelnököt szállító autókonvoj mellett Kabulban, ketten meghaltak, az alelnök sértetlen maradt.

Forrás: MTI2020. 09. 09. 7:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Razván Murád, az alelnök szóvivője azt mondta, a merényletben Száleh két testőre is megsebesült.

Az afgán egészségügyi minisztérium közölte: eddig két holttestet találtak a robbantás helyszínén, és legkevesebb 12-en megsebesültek.

Az AFP francia hírügynökség magát megnevezni nem kívánó afgán hivatalos forrásra hivatkozva azt közölte, öngyilkos merénylet történt. Humájún Ahmadi, az alelnök egyik tanácsadója a dpa német hírügynökségnek viszont azt mondta, vélhetően autóba rejtett pokolgép robbant fel. A dpa értesülése szerint a halottak között civilek is lehetnek.

Egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett a támadás elkövetéséért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.