Gazprom-részvényeket kért egy gyermek ajándékba az orosz elnöktől

Az orosz elnöki hivatal, a Kreml nagyra értékelte egy kirgiz iskolás fiú Vlagyimir Putyinnak írt levelét – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: v4na hírügynökség2020. 12. 26. 18:46
PUTYIN, Vlagyimir
Novo-Ogarjovo, 2020. december 18. Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Független Államok Közösségét alkotó szovjet utódállamok vezetõinek videokonferencia keretében tartott tanácskozásán a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban lévõ elnöki rezidencián 2020. december 18-án. MTI/Szputnyik/AP/Mihail Klimentyev Fotó: Mihail Klimentyev Forrás: MTI/Szputnyik/AP/Mihail Klimentyev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hétéves kirgiz kisfiú, Rustam Tashmatov karácsonyi (vagyis az orosz ünnepkörben újévi) ajándékot kért egyenesen Vlagyimir Putyintól. Levelében azt írta: szeretné, ha az orosz elnök Gazprom-részvényekkel örvendeztetné meg az ünnepek alkalmából, vagy beéri Oroszország legnagyobb olajvállalatából, a Rosznyeftből való hasonló részesedéssel. Kért az elnöktől a híres tulai mézeskalácsból is, amit – mint írta – még sosem kóstolt.

Rustam levelét a Rossotrudnichestvo állami ügynökség beszámolója szerint

az orosz elnöki hivatal komolyan vette, és a Mikulás (Fagy Apó) december 25-én ajándékcsomagot kézbesített a fiúnak a Kremlből.

A biskeki orosz tudományos-kulturális központban tartott ünnepélyes alkalmon átadott csomagban egy hagyományos tulai mézeskalács, egy termoszbögre és Vlagyimir Putyin dedikált arcképe lapult (a termosz az elnöki sajtómegnyilvánulások gyakori kelléke).

Az ajándékokon túl az elnöki hivatal sikeres politikai karriert kívánt a kirgiz iskolásnak és elismerően szólt az ambícióiról. Abbéli reményüket is kifejezték, hogy Rustam felnőttként a mostanihoz hasonló érdeklődést mutat majd az orosz olaj- és gázipar iránt.

Nem ritka, hogy Putyin ajándékot küld gyerekeknek: tavaly karácsonykor a 12 esztendős obnyinszki, fogyatékkal élő Jekatyerina Papanova örülhetett egy speciálisan kiképzett golden retriever kiskutyának az elnök és csapata jóvoltából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.