Belga és francia közbiztonság: Molotov-koktél és felgyújtott autók szilveszterkor

Belgiumban és Franciaországban autókat gyújtottak fel szilveszter éjszaka a randalírozók, máshol pedig Molotov-koktéllal felszerelkezett fiatalokat tartóztatott fel a rendőrség – írja a V4NA hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 01. 01. 14:25
null
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy autót gyújtottak fel Brüsszelben ismeretlenek szilveszteréjszaka. Anderlecht kerületében három autó kapott lángra, az egyik az Aumale metróállomás közelében, egy kocsi pedig Forest kerületében égett ki.

A gyújtogatások miatt senkit sem vettek őrizetbe, Brüsszel Schaerbeek kerületében azonban a rendőrök elfogtak egy csapat fiatalt, akik Molotov-koktéllal felszerelkezve járták az utcákat. Itt egy kerékpártárolót is felgyújtottak, a tüzet azonban sikerült hamar eloltani, a lángok nem terjedtek át más épületekre.

Franciaországban is autók felgyújtásával „ünnepeltek” a randalírozók, több városból is jelentettek eseteket.

Strasbourgban több helyen is gyújtogattak, már kora estétől kezdve.

A rendőrség fokozottan készült az éjszakai rendbontásra, helikopterrel is járőröztek.

Az este hattól érvényes kijárási tilalom ellenére Mulhouse-ban is randalíroztak fiatalok éjjel az utcán. Tűzijátékoztak, petárdáztak, és itt is felgyújtottak több autót is.

Nizzában több személyt letartóztattak, miután az utcán gyújtogattak.

A randalírozók több helyen megtámadták, tűzijátékkal lőtték a kiérkező rendőröket, volt, ahol húszan támadtak az egyenruhásokra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.