Hadbíróság elé állítják a polgárháborútól tartó francia katonákat

Már Ohioban is átírható a biológia nem a születési anyakönyvi kivonatban; Franciaországban további százezer vállalkozás mehet tönkre. Folytatódik a fenyegető levelek küldözgetése Spanyolországban; Hadbíróság elé állítják a franciaországi állapotok ellen felszólaló katonákat.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 29. 13:00
French President Macron visits the training center of the 4th Regiment of the Foreign Legion, in Saint-Gauderic
epa09070256 French President Emmanuel Macron delivers a French naturalisation decree to a soldier of the 4th Regiment during a citizenship ceremony at the Ferme du Cuin, the training center of the 4th Regiment of the Foreign Legion, in Saint-Gauderic, France, 12 March 2021. EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT Fotó: STEPHANE MAHE / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már Ohioban is átírható a biológia nem a születési anyakönyvi kivonatban

Ohio állam is belép azoknak az amerikai államoknak a körébe, amelyek már engedélyezik, hogy a transznemű emberek megváltoztassák a születésükkor bejegyzett biológiai nemüket. Ezzel a változással Tennessee állam marad az egyedüli, amely erre nem ad lehetőséget.

Habár ma már majdnem minden amerikai állam engedélyezi a születési anyakönyvi kivonatban a biológiai nem átírását, az ehhez vezető hivatalos engedélyeztetés államonként eltérő. Tizennégy államban például igazolni kell, hogy a kérvényező műtéti úton is a másik nemre operáltatta át magát.

Forrás: NBC NEWS

Franciaországban további százezer vállalkozás mehet tönkre

Franciaországban a koronavírus-járvány korlátozásai miatt már több mint 31 ezer kis és középvállalkozás húzta le végleg a rolót, hiába kaptak állami támogatásokat. A francia kormány idén március 31-én azonban ismét meghosszabbította a nem létfontosságú árucikkeket forgalmazó boltokra vonatkozó zárva tartási rendeletét, ami miatt több tízezer vállalkozás került ismét válságos helyzetbe.

A kis és középvállalkozások szövetségének (CPME) elnöke, François Asselin szerint akár további százezer vállalkozás is tönkre mehet, amikor a válsághelyzet végeztével a francia kormány kivezeti majd azokat a pénzügyi támogatásokat, amelyek eddig a túlélést biztosították sokuk számára. A csődhullám által leginkább veszélyeztetett szektorok a vendéglátás és a kulturális rendezvények szolgáltatói.

Forrás: Sputnik News

Folytatódik a fenyegető levelek küldözgetése Spanyolországban

Szerdán Isabel Díaz Ayuso, Madrid néppárti elnöke kapott egy levelet, két golyóval. Rajta kívül újabb borítékot küldtek a csendőrség vezetőjének és a volt miniszterelnök-helyettesnek, Pablo Iglesiasnak is. A posta ezen kívül jelezte, hogy az egyik vallecasi központban kiszűrtek egy másik borítékot is szerda délután, amelyet az egykori miniszterelnöknek, José Luis Rodríguez Zapateronak címeztek. Összesen nyolc fenyegető levél ért célba múlt hét óta Spanyolországban.

A hatóságok elsősorban amiatt aggódnak, hogy a fenyegetőnek sikerült kikerülnie a belügyminisztérium biztonsági rendszerét és gyakorlatilag közvetlenül a belügyminiszter irodájába tudta eljuttatni üzenetét.

Forrás: RTVE

Hadbíróság elé állítják a franciaországi állapotok ellen felszólaló katonákat

Franciaországban hadbíróság elé állítják azt a 18 katonát, akik szintén aláírói voltak a Valeurs Actuelles hetilapban publikált nyílt levélnek, amelyben a szerzők figyelmeztették Emmanuel Macron, francia köztársasági elnököt a Franciaországban uralkodó erőszakra, káoszra, a gát nélkül terjedő szélsőséges iszlám veszélyeire. Az aláírók azonnali fellépést sürgettek annak érdekében, hogy Franciaország elkerülje a polgárháborút.

A 18 katona hadbírósági számonkérését François Lecointre, a francia honvédelmi erők élén álló tábornok jelentette be, és indoklásában kifejtette, hogy egy katonának, minél nagyobb felelősséget ruháznak rá, annál nagyobb pártatlansággal, semlegességgel kell a munkáját ellátnia. A hadbíróság elé állítandó aktív katonákra leszerelés vagy nyugdíjazás várhat.

Forrás: Sputnik News

(Borítókép: Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és a Francia Idegenlégió 4. századának egy katonája a 2021-es állampolgársági ünnepségén. Forrás: EPA/STEPHANE MAHE / POOL MAXPPP OUT)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.