Viccmesélésben amatőr, a sértegetés viszont kisujjból megy Joe Bidennek

„Please clap moment” – ezzel a kifejezéssel terjed a tengerentúli médiában Joe Biden amerikai elnök egyik legújabb megnyilvánulása, amikor is egyszerűen unalmas csapatnak nevezte a végzett kadétokat – miután nem fogadta átütő taps humorosnak szánt megnyilvánulását a diplomaátadó beszédében – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 05. 23. 8:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biden elnök nem elégedett meg azzal, hogy szélsőségességgel vádolták meg az amerikai hadsereg tagjait – és a tervek szerint a Pentagon kezdeményezésére emiatt közösségimédia-fiókjaikat is monitorozni fogják a hasonló tartalmak kiszűrése céljából –, most újra megsértette az egyenruhásokat. A parti őrség kadétjainak connecticuti diplomaátadóján mondott beszédében ugyanis azon kezdett bosszankodni, hogy

taps helyett néma csend fogadta humorosnak szánt gondolatait.

Pontosabban Ronald Reagan gondolatait, merthogy az amerikai sajtó szerint Biden beszédének egyik részletét tőle „lopta”. (Nem ez az első alkalom, hogy plagizálással vádolják, korábban arról cikkeztek, hogy Neil Kinnock brit munkáspárti vezetőtől „kölcsönzött” gondolatokat.)

Biden azonban a hírek szerint belezavarodhatott a Reagantől „kölcsönvett”, 1988-ban elhangzott gondolatsorba, amely eredetileg arra a szellemiségre utalt, amely az amerikai partiőrséget minden nap, békeidőben is áthatja, és amelyet ugyanakkor a haditengerészet csupán háború idején mutat meg.

A rosszul „idézett”, eredetileg humoros gondolatsornak is lehetett köze ahhoz, hogy a kadétok néma csendben ültek tovább. (Reagant szavait annak idején dörgő taps és nevetés fogadta.)

„Egy igazán unalmas csapat vagytok. Ugyan már, ember... Ennyire megvisel benneteket a napsütés?” – így kommentálta a taps hiányát nem túl alkalomhoz illően az amerikai elnök.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Képernyőkép

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.