időjárás 18°C Medárd 2023. június 8.
logo

A nyomás ellenére sem fordul szembe Magyarországgal Andrej Babiš

Magyar Nemzet
2021.07.08. 20:02

Andrej Babiš cseh kormányfő utólagosan sem kívánja támogatni azt a 17 európai uniós vezető által a szexuális kisebbségek védelme érdekében a közelmúltban aláírt felhívást, amelynek megfogalmazásához a magyar Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény adta az indítékot.

A miniszterelnök csütörtökön a cseh képviselőházban az uniós vezetők felhívását „szócséplésnek” minősítette. Az ellenzéki Cseh Kalózpárt képviselőit, akik az interpellációk során arról kérdezték Babišt, miért nem írta alá az európai vezetők június 22-én Brüsszelben elfogadott felhívását, a kormányfő a migráció támogatása kapcsán árulóknak nevezte, akik Brüsszel utasításai szerint próbálják meg szétverni Csehországot.

Ők (a szexuális kisebbségek tagjai) valamiféle jogokat akarnak. Én nem írok alá semmiféle szócséplést, amit Európából diktált valaki önöknek

– reagált a cseh kormányfő Tomás Martínka kalózpárti képviselő kérdésére, aki azt tudakolta, csatlakozik-e Csehország az uniós vezetők Magyarországot bíráló felhívásához.

Nem tudom, miért tenném ezt meg

– szögezte le Andrej Babiš.

Csehország és Magyarország a cseh miniszterelnök szerint szuverén országok.

A cseh kormányfő kiáll a szövetségesei mellett Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

– Nem tudom, miért kellene beleszólnunk a magyarok dolgába törvényeik ügyében – fejtette ki Andrej Babiš. Úgy vélte, hogy a vitatott magyar törvény nem a szexuális életet érinti, hanem a gyermekek és a szülők védelmét szolgálja.

– A gyerekeket a szülőknek kell nevelniük, nem pedig valamilyen civil szervezetnek

– húzta alá. Megjegyezte, hogy személyesen nincs semmi gondja a homoszexuálisokkal, több barátja is van köztük.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.