Már az FBI is a meggyilkolt Gabby Petito vőlegényét keresi

Hetek óta tartja izgalomban az amerikai közvéleményt Gabrielle – Gabby – Petito Instagram-influenszer eltűnése, majd a héten bebizonyosodott tragikus halála. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) csütörtökön elfogatóparancsot adott ki a lány 23 éves barátja, a sokak által Petito gyilkosának tartott Brian Laundrie ellen, a férfi ügyvédje azonban azt állítja, a letartóztatási parancs nem Petito halálával kapcsolatos.

2021. 09. 24. 17:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wyomingi kerületi bíróság szövetségi elfogatóparancsot adott ki Laundrie ellen, akit Gabby Petito eltűnésének és meggyilkolásának ügyével kapcsolatban gyanúsítanak – tudatta az FBI. A 23 éves férfi szeptember 1-jén tért vissza a floridai otthonába barátnője nélkül, azonban sem a rendőrökkel, sem Petito szüleivel nem volt hajlandó beszélni a lány hollétéről, nem sokkal később pedig neki is nyoma veszett. A rendőrség jelenleg nagy erőkkel keresi Laundrie-t, akit a családja szeptember 14-én látott utoljára. 

Úgy tűnik azonban, hogy a férfit egyelőre nem gyilkossággal gyanúsítják, a vádirat szerint ugyanis azért adtak ki Laundrie ellen elfogatóparancsot, mert Petito halálát követően „nem engedélyezett eszközöket használt”.

A vádirat szerint Brian Laundrie augusztus 30. és szeptember 1. között olyan bankkártyát használt és olyan számlákhoz fért hozzá, amelyek nem az övéi voltak. Ez azt is jelentheti, hogy a férfi a barátnője bankkártyáit használva próbált pénzt szerezni. A wyomingi kerületi bíróság szerdán kiadott vádirata szerint ugyanis Laundrie több mint ezer dollárt (körülbelül háromszázezer forintot) vett fel Petito bankkártyájával. 

– Miközben ez a letartóztatási parancs lehetővé teszi a bűnüldöző szervek számára, hogy letartóztassák Laundrie-t, az FBI és partnereink továbbra is vizsgálják Gabriel Petito gyilkosságának körülményeit

nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Michael Schneider, az FBI különleges ügynöke.

Laundrie ügyvédje, Steve Bertolino a Fox Newsnak azt mondta,

tudomása szerint a letartóztatási parancs a Gabby Petito halála után történtekre vonatkozik, tehát nem a nő halálával kapcsolatos.

Ez azt jelenti, hogy a rendőrség továbbra sem vádolta meg hivatalosan Brian Laundrie-t, de potenciális gyanúsítottként tartják számon a barátnője meggyilkolásával kapcsolatban. Így az elfogatási parancs és a vád miatt már van okuk letartóztatni a férfit.

Közben már két nő is azt állítja, hogy néhány nappal a 22 éves Petito eltűnése után stopposként vette fel a fiatal lány akkor már egyedül utazó vőlegényét Wyoming államban.

Norma Jean Jalovec a Fox News amerikai hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta: augusztus 29-én, tehát két nappal azután, hogy Gabby Petitót utoljára élve látták, felvette a stoppoló Laundrie-t a Wyoming állambeli Grand Teton Nemzeti Parkban, és annál a kempingnél rakta ki a férfit, ahol hetekkel később megtalálták Petito maradványait. A másik nő, aki felvette a stoppoló vőlegényt, Miranda Baker egy szeptember 17-én közzétett TikTok-videóban számolt be arról a felismeréséről, hogy Petito vőlegényét vitték el egy rövid fuvarra. Elmondta azt is, párjával megkérték Laundrie-t, hogy szálljon ki a kocsijukból, miután a férfi „kiborult” valami miatt.

A fiatal pár egyébként még a nyáron indult útnak, hogy sok fiatal álmát megvalósítva egy lakóautóvá alakított furgonnal felfedezzék az Egyesült Államok legszebb nemzeti parkjait, élményeikről pedig rendszerint az Instagram nevű képmegosztó közösségi hálózaton is beszámoltak.

Borítókép: Gabrielle – Gabby – Petito és vőlegénye, Brian Laundrie. Fotó: Instagram 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.