Megtalálták a radarernyőkről eltűnt orosz repülő roncsait

A gépen öszesen hat ember – egy pilóta és öt szakember – tartózkodott, akiknek sorsáról nincs információ.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 23. 9:47
Uljanovszk, 2021. szeptember 22. 2021. szeptember 22-én közreadott kép egy An-26-os repülőgépről az orosz Távol-Keleten fekvő Uljanovszk repülőterén 2011. április 23-án. 2021. szeptember 22-én eltűnt a radarernyőkről egy An-26-os repülőgép, fedélzetén hatfőnyi személyzettel. A TASZSZ hírügynökség informátora szerint a habarovszki reptér pályáit és földi rendszereit ellenőrző gép a természetvédelmi területen hegyoldalnak ütközhetett, pilótahiba vagy az időjárási körülmények miatt. MTI/AP/Marina Lystseva Fotó: Marina Lystseva Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálták csütörtökön Habarovszk közelében annak az An–26-os repülőnek a roncsait, amely előző nap eltűnt a radarernyőkről. A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében. A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül.

A gépen hat ember tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy mindannyian életüket vesztették.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, köztük két helikoptert mozgósítottak. A mentőegységek a viharos idő miatt csak csütörtökön jutottak el a katasztrófa helyszínére.

Borítókép: 2021. szeptember 22-én közreadott kép egy An–26-os repülőgépről az orosz Távol-Keleten fekvő Uljanovszk repülőterén 2011. április 23-án. Fotó: MTI/AP/Marina Lystseva

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.