időjárás 5°C Szabina 2021. October 27.
logo

Megtalálták a radarernyőkről eltűnt orosz repülő roncsait

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.09.23. 09:47 2021.09.23. 14:35
Megtalálták a radarernyőkről eltűnt orosz repülő roncsait

Megtalálták csütörtökön Habarovszk közelében annak az An–26-os repülőnek a roncsait, amely előző nap eltűnt a radarernyőkről. A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében. A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül.

A gépen hat ember tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. A rendkívüli helyzetek minisztériuma közölte, hogy mindannyian életüket vesztették.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) eljárást indított. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, köztük két helikoptert mozgósítottak. A mentőegységek a viharos idő miatt csak csütörtökön jutottak el a katasztrófa helyszínére.

Borítókép: 2021. szeptember 22-én közreadott kép egy An–26-os repülőgépről az orosz Távol-Keleten fekvő Uljanovszk repülőterén 2011. április 23-án. Fotó: MTI/AP/Marina Lystseva