Ukrajnában gyorsan nő a koronavírussal fertőzöttek száma

Több megyében a mutatók elérték a súlyosabb korlátozó intézkedésekkel járó határértéket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 25. 16:10
null
Sztrij, 2020. október 8. Koronavírussal fertõzött beteggel beszél orvosa a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én. Ukrajnában gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-járvány, 2020. október 8-án elõször haladta meg az ötezret az egy nap alatt azonosított új fertõzöttek száma. A halálos áldozatok száma 4690-re nõtt. MTI/AP/Jevhen Maloletka Fotó: Jevhen Maloletka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak.

Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint az elmúlt napon 8267 fertőzéses esettel 2 387 750 -re nőtt a koronavírus-járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig 113-al nőtt 55 557-re. 

Az új fertőzöttek közül 715 gyerek, 157 pedig egészségügyi dolgozó. 

Eddig 2 243 209-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 2821-en. A legtöbb új esetet Harkiv (929), Dnyipropetovszk (751), Lviv (677), Zaporizsja (556) és Doneck (503) megyéből jelentették.

Az ukrán egészségügyi minisztérium legutóbbi adatai szerint négy megye – Dnyipropetrovszk, Doneck, Ternopil és Cserkaszi – járványügyi mutatói elérték a narancssárga, súlyosabb korlátozó intézkedésekkel járó határértéket. Ezekben a megyékben magas a kórházi kezelésre szoruló betegek aránya.

Ukrajna teljes területén 2021. szeptember 23-tól a sárga besorolásra vonatkozó korlátozások vannak érvényben: kötelező a védőmaszk viselése a nyilvános helyeken, fél házzal működhetnek a színházak és a mozik, az óvodák és az elemi osztályok kivételével távoktatásra tértek át ott, ahol a beoltott pedagógusok aránya nem éri el a nyolcvan százalékot.

Borítókép: Koronavírus-fertőzött beteggel beszél orvosa a nyugat-ukrajnai Sztrij város kórházában 2020. szeptember 29-én
Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.