Az osztrák elnök megnyitotta bécsi rezidenciáját az oltakozni vágyók előtt

Az osztrák elnök kedden megnyitotta bécsi rezidenciáját a koronavírus elleni oltást megszerezni kívánó emberek előtt.

Forrás: MTI2021. 10. 27. 9:00
KURZ, Sebastian; VAN DER BELLEN, Alexander
Bcs, 2019. mjus 19. Alexander Van der Bellen osztrk llamf a Sebastian Kurz osztrk kancellrral tartott kzs nyilatkozatn Bcsben 2019. mjus 19-n, egy nappal az utn, hogy korrupcis botrny miatt lemondott alkancellri s prtelnki tisztsgrl Heinz-Christian Strache, a kormnykoalciban rszt vev Osztrk Szabadsgprt (FP) vezetje, ezrt a kancellr a koalci felbontsrl dnttt. Kurz bejelentette, hogy elrehozott parlamenti vlasztst tartanak szeptember elejn. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van der Bellen meghívott mintegy 300 embert, hogy az osztrák főváros központjában lévő Hofburg, egykori császári palota termeiben kapják meg a védőoltásukat.

Hivatalának közlése szerint 230-an előre regisztráltak, mások pedig spontán sorba álltak, hogy megkapják az oltást, amelyet egy segélyszervezet munkatársai adtak be.

Van der Bellen azt mondta, hogy a maga részéről szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megkapják a védőoltást. Eddig a lakosság 63,7 százalékát oltották be teljes mértékben a koronavírus ellen.

Az oltás néhány ellenzője a palota előtt tüntetett, és azt követelte, hogy Ausztria oldja fel a koronavírus elleni korlátozásokat.

A szomszédos országban a múlt héten jelentették be, hogy november elsejétől a legtöbb ausztriai munkavállalónak igazolnia kell, hogy beoltotta magát, negatív lett a vírustesztje vagy felépült a koronavírus-fertőzésből.

Pénteken az osztrák kormány közölte, hogy a be nem oltott emberekre vesztegzári intézkedések várnak, ha feszítetté válik a helyzet az egészségügyi ellátórendszerben.

Nem mehetnek majd bárokba, kulturális és sporteseményekre. Bizonyos szélsőséges körülmények között előfordulhat az is, hogy érvényes indok nélkül egyáltalán nem hagyhatják majd el otthonukat.

Borítókép: Alexander Van der Bellen osztrák államfő. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.