Ausztria szigorította a beutazási szabályokat

Az antigén- és antitesttesztek az érvényüket vesztik az országba való beutazás tekintetében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 22. 16:03
null
Bcs, 2021. november 22. Elnptelenedett tr Bcs belvrosban 2021. november 22-n. Ausztriban a koronavrus gyors terjedse miatt a mai naptl teljes lezrst rendel el a kormny, 2022. februr 1-jtl pedig ktelez lesz a vdolts az orszgban. MTI/AP/Lisa Leutner Fotó: Lisa Leutner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria hétfőtől szigorította a beutazási szabályokat: csak az oltottak, a koronavírus-betegségen fél éven belül átesettek és az érvényes negatív PCR-teszttel rendelkezők utazhatnak be az országba – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Police.hu oldalon hétfőn. Hozzátették: 

az antigén- és antitesttesztek ezzel egyidejűleg a beutazás tekintetében érvényüket vesztik, kivéve, ha a védettséget egy oltás igazolásával és az annak beadása előtt készült pozitív antitestteszt birtokában támasztják alá.

Az ORFK tudatta azt is, továbbra is be lehet utazni a mintavételtől számított 72 órán belüli PCR-tesztről szóló orvosi igazolás birtokában. Az új szabályozás kivételként tekint az ingázókra, akikre a továbbiakban is a „3G szabály” vonatkozik. (Elnevezését a beoltott, gyógyult vagy tesztelt személyek, németül geimpfte, genesene oder getestete Personen kifejezésből képezték.) Az ingázók esetében a PCR-tesztek érvényessége a jelenlegi hét napról 72 órára csökken, az antigénteszteknél pedig a jelenlegi 48 óra helyett 24 óra lesz az érvényesség. A diákok továbbra is használhatják a beutazáshoz az iskolában kapott tesztigazolásukat, az úgynevezett Ninja-Passt – tette hozzá a rendőrség.

Borítókép: Elnéptelenedett tér Bécs belvárosában 2021. november 22-én (Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.