Kanadában és Svájcban is felbukkant az omikron variáns

Kanadában és Svájcban is felbukkant a koronavírus omikron nevű új variánsa – közölték vasárnap a helyi hatóságok.

Forrás: MTI2021. 11. 29. 7:55
CHINA-HEALTH-VIRUS Fotó: STR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai Ontario tartomány egészségügyi szervei vasárnap ismertették, hogy a koronavírus omikron mutációját eddig két olyan fertőzött szervezetében mutatták ki, aki nemrég jár Nigériában

A két érintett Ottawában él, őket elkülönítették és jelenleg a hatóságok azt próbálják megállapítani, hogy kikkel érintkezhettek az utóbbi időben.

Az SDA svájci hírügynökség szintén vasárnap este számolt be a szövetségi egészségügyi hatóságokra hivatkozva arról, hogy egy személy, aki egy hete tért vissza Dél-Afrikából, szintén az omikron variánssal fertőződhetett meg. A végleges teszteredményt a napokban várják a génszekvencia-vizsgálat lezárultával.

Számos – elsősorban európai – ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat. Pénteken az Egyesült Államok, Kanada, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek lezárták a határaikat az Afrikának ezen térségéből érkezők előtt.

A Dél-afrikai Köztársaság által először november 24-én jelentett, omikron nevet kapott új SARS-CoV-2-variánst a WHO aggasztónak ítélte, mondván gyorsabb mértékben terjedhet más változatokhoz képest, és az újrafertőződés fokozott kockázata is fennáll az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Borítókép: illusztráció (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.