London is szigorít: újra PCR-tesztet kérnek a beutazáshoz

Boris Johnson: A brit kormány nem fogja újra leállítani a külföldi utazásokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 19:55
JOHNSON, Boris
London, 2021. november 15. Boris Johnson brit miniszterelnök (j) látogatást tesz egy kelet-londoni oltóközpontban 2021. november 15-én. A brit kormány oltásügyi vegyesbizottsága (JCVI) a mai napon bejelentette, hogy Nagy-Britanniában a 40-49 év közötti korosztály is megkaphatja mostantól a koronavírus elleni oltás harmadik, emlékeztetõ adagját. A harmadik dózis alkalmazhatóságának eddigi alsó korhatára a brit szabályozás szerint 50 év volt. MTI/AP/Evening Standard/Jeremy Selwyn Fotó: Jeremy Selwyn
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét PCR típusú laboratóriumi koronavírus-szűrésnek kell alávetniük magukat érkezésük után mindazoknak, akik külföldről Angliába utaznak, és a negatív teszteredmény megérkezéséig a beutazóknak tartózkodási helyükön elkülönülve kell maradniuk – jelentette be szombaton Boris Johnson brit miniszterelnök. Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: 

a brit kormány a koronavírus újonnan azonosított, egyelőre vizsgálat alatt álló omikron változatának megjelenése miatt hozta meg ezt az elővigyázatossági döntést, amelyet három hét múlva felülvizsgálnak.

A brit miniszterelnök nyomatékkal hangsúlyozta, hogy a kormány nem fogja ismét leállítani a külföldi utazásokat, az intézkedés csak a külföldről érkezők tesztelési kötelezettségeit érinti. A PCR-tesztet az angliai érkezés utáni második nap végéig kell elvégezniük a beutazóknak. Johnson közölte: a kormány kéri, hogy azok is vonuljanak karanténba, akiknek közvetlen környezetében valakinél az omikron vírusváltozat jelenlétét mutatják ki.

Borítókép: Boris Johnson brit miniszterelnök látogatást tesz egy kelet-londoni oltóközpontban 2021. november 15-én (Fotó: MTI/AP/Evening Standard/Jeremy Selwyn)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.