időjárás 17°C Hella 2022. május 27.
logo

Ausztráliában is karanténba vonulnak az omikronnal fertőzöttek

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.11.28. 10:25
Ausztráliában is karanténba vonulnak az omikronnal fertőzöttek

Ausztráliában is megjelent az új típusú koronavírus Dél-Afrikából származó, omikronnak elnevezett variánsa – jelentették hírügynökségek vasárnap hivatalos közlés alapján. Két olyan embernél mutatták ki a variánst, aki Afrika déli részéből – Dohán keresztül – érkezett Sydney-be. Mindketten be vannak oltva és tünetmentesek. Miattuk karanténba kell vonulnia több mint 270 másik embernek is, aki velük utazott a repülőgépen.

Több más országhoz hasonlóan szombaton Ausztrália is ismét utazási korlátozásokat vezetett be az omikron variáns miatt, senki nem léphet be az országba, aki Afrika déli részéből érkezik, kivéve az ausztrál állampolgárokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak nevezte pénteken a nagyszámú mutációval rendelkező új vírusvariánst. A WHO szerint az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Borítókép: A koronavírus elleni oltás felvételére váró emberek egy üzletközpontban kialakított oltópontnál Johannesburgban 2021. november 26-án. (Fotó: MTI/AP/Denis Farrell)