Ausztráliában is karanténba vonulnak az omikronnal fertőzöttek

Egyetlen külföldi állampolgár sem léphet be az országba, aki Afrika déli részéből érkezik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 28. 10:25
null
Johannesburg, 2021. november 26. A koronavrus elleni olts felvtelre vr emberek egy zletkzpontban kialaktott oltpontnl Johannesburgban 2021. november 26-n. A Dl-afrikai Kztrsasgban a koronavrus j varinst fedeztk fel, amely a B.1.1.529 nevet kapta. A BBC brit kzszolglati mdiatrsasg ltal idzett szakrtk szerint ez a vltozat mutatja az eddigi legnagyobb szm mutcit az eredeti koronavrus-varinshoz kpest. MTI/AP/Denis Farrell Fotó: Denis Farrell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztráliában is megjelent az új típusú koronavírus Dél-Afrikából származó, omikronnak elnevezett variánsa – jelentették hírügynökségek vasárnap hivatalos közlés alapján. Két olyan embernél mutatták ki a variánst, aki Afrika déli részéből – Dohán keresztül – érkezett Sydney-be. Mindketten be vannak oltva és tünetmentesek. Miattuk karanténba kell vonulnia több mint 270 másik embernek is, aki velük utazott a repülőgépen.

Több más országhoz hasonlóan szombaton Ausztrália is ismét utazási korlátozásokat vezetett be az omikron variáns miatt, senki nem léphet be az országba, aki Afrika déli részéből érkezik, kivéve az ausztrál állampolgárokat.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggasztónak nevezte pénteken a nagyszámú mutációval rendelkező új vírusvariánst. A WHO szerint az újrafertőződés fokozott kockázata áll fenn ennél a variánsnál az új típusú koronavírus eddig ismert variánsaihoz képest.

Borítókép: A koronavírus elleni oltás felvételére váró emberek egy üzletközpontban kialakított oltópontnál Johannesburgban 2021. november 26-án. (Fotó: MTI/AP/Denis Farrell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.