Trump győzne, ha most tartanák az elnökválasztást

A volt amerikai elnök a republikánus jelölteket is nagy százalékkal előzné meg a voksoláson.

Magyar Nemzet
Forrás: The Hill2021. 12. 07. 12:17
Former President Trump Rallies Supporters In Sarasota, Florida
US-FORMER-PRESIDENT-TRUMP-RALLIES-SUPPORTERS-IN-SARASOTA,-FLORID Fotó: EVA MARIE UZCATEGUI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök legyőzné Joe Biden jelenlegi elnököt, ha most tartanák az elnökválasztást − derül ki a Harvard CAPS/Harris Poll közvélemény-kutatásából. – Biden mélyrepülése növelte Trump népszerűségét minden fronton – közölte a The Hill hírportállal Mark Penn politikai elemző.

A felmérésben a szavazók 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatná Trumpot, míg Bidenre 45 százalék szavazna.

További nyolc százalék volt bizonytalan a választást illetően. Biden a városi szavazóknál húsz százalékponttal, a külvárosiaknál négy százalékponttal kapna többet ellenfelénél, Trump azonban 33 százalékkal győzne a vidéki szavazók között.

A közvélemény-kutatás során kiderült az is, hogy a megkérdezettek elégedetlenek Biden járványügyi intézkedéseivel, illetve azzal, ahogy kivonta az amerikai katonákat Afganisztánból. A hírportál megjegyzi azt is, hogy Trump óriási előnnyel rendelkezik bármely más potenciális republikánus ellenfelével szemben: a republikánus szavazók 67 százaléka a volt elnököt támogatná az elnökválasztáson. A lap kiemeli, hogy a fenti közvélemény-kutatás több felmérésekkel együtt jelzi azt is, hogy Trump 2024-ben valószínüleg megpályázza a republikánusok elnökjelöltséget.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök nagygyűlést tart 2021. július 3-án a floridai Sarasotában. (Fotó: Eva Marie Uzcategui/Getty Images /AFP )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.