2024-ben újra Clinton–Trump párharc lehet az elnöki posztért

A demokraták közül többen Hillary Clintont favorizálják, Trump még nem jelentette be indulási szándékát.

2022. 01. 13. 17:04
Biden and Clinton attend a ceremony to unveil a portrait honoring retiring Reid on Capitol Hill in Washington
U.S. Vice President Joe Biden (L) and former Secretary of State Hillary Clinton (R) attend a ceremony to unveil a portrait honoring retiring Senate Minority Leader Harry Reid (D-NV) on Capitol Hill in Washington, U.S. December 8, 2016. REUTERS/Jonathan Ernst - RC1A2E3F51B0 Fotó: Jonathan Ernst
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatérhet az amerikai politika élvonalába Hillary Clinton, sőt 2024-ben újra indulhat az elnökválasztáson 

– olvasható az amerikai sajtóban. A Demokrata Párt két politikusa szerint Clinton lenne a „legjobb választás” a demokratáknak a 2024-es elnökválasztáson, ahol potenciálisan másodszor is megmérkőzhet Donald Trump korábbi republikánus elnökkel.

Tekintettel annak a lehetőségére, hogy a demokraták elveszthetik a kongresszus feletti irányítást 2022-ben, arra számíthatunk, hogy Clinton olyan tapasztalt jelöltként pozícionálja majd magát, hogy képes legyen új és sikeresebb útra vezetni a pártot

 − jelezte Douglas E. Schoen, Clinton korábbi kampánytanácsadója és Andrew Stein New York-i demokrata párti politikus a The Wall Street Journal-ban megjelent közös nyilatkozatában. A volt elnökjelölt a közelmúltban több olyan interjút is adott, melyben lehetséges indulására tett utalásokat, emiatt kapott szárnyra a visszatéréséről szóló feltételezés. A Clinton körüli pletykákat felerősíti az is, hogy Joe Biden elnök gyengén szerepel, és egyébként sem biztos, hogy 82 évesen szívesen indulna az újraválasztásáért. A Quinnipiac Egyetem napokban közzétett közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak 57 százaléka elégedetlen Biden gazdasági teljesítményével, 54 százaléka külpolitikájával, 55 százaléka koronavírus-járvány elleni harcával. Emellett a jelenlegi elnököt gyakran kritizálják többek között az emelkedő benzinárak, az infláció miatt is.

Amennyiben Hillary Clinton 2008 és 2016 után harmadszor is indulna az elnökválasztáson, könnyen lehet, hogy újra megmérkőzik az előző elnökkel, Donald Trumppal, aki továbbra is a legnépszerűbb választás a republikánus szavazók körében. A volt államfő többször tett utalást arra az elmúlt hónapokban, hogy 2024-ben újraindul az elnöki posztért. Ezt támasztja alá Andy Biggs republikánus kongresszusi képviselő szerdai nyilatkozata, szerinte Donald Trump 2024-ben megpróbálja visszaszerezni korábban elvesztett pozícióját.

Soha nem mondta ezt nekem, de én személy szerint úgy gondolom, hogy indulni fog az elnökválasztáson, ha egészsége megengedi

– nyilatkozta egy rádióműsorban a jelenleg 75 éves Trumpról.

Borítókép: Az Egyesült Államok akkori alelnöke, Joe Biden és Hillary Clinton volt külügyminiszter részt vesz egy rendezvényen a washingtoni Capitol Hillen 2016. december 8-án (Fotó: REUTERS /Jonathan Ernst)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.