Előre kitervelték a támadásokat a milánói erőszaktevők

Hátborzongató részletek derültek ki a Milánóban szilveszterkor elkövetett szexuális bántalmazásokról.

2022. 01. 13. 17:34
New Year's Eve celebration in Milan, northern Italy
epa09662200 A general view of New Year's Eve celebrations in Piazza del Duomo square (or Cathedral Square) in Milan, northern Italy, 31 December 2021. EPA/MATTEO CORNER Fotó: MATTEO CORNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilveszteréjszakán több ezer ünneplő jelenlétében kilenc nőt zaklattak szexuálisan Milánó legimpozánsabb helyszínén, a Dóm téren. Afrikai bevándorlók pokollá változtatták az óévet búcsúztató lányok szórakozását.

Az elkövetők közül többen azzal a céllal érkeztek az északolasz nagyvárosba, hogy csoportos erőszakot kövessenek el.

A szexuális zaklatások megfékezése többszöri próbálkozás ellenére is lehetetlennek bizonyult, az áldozatok barátai, ismerősei, idegenek tehetetlenül szemlélték, többen videóra is vették az eseményeket.

A legrosszabb rémálomhoz hasonlítható milánói incidensek híre és az amatőr felvételek képsorai villámgyorsan körbejárták a nemzetközi sajtót. Maguk az áldozatok is beszámoltak az őket ért inzultusokról.

Amikor a rohamrendőrök megérkeztek, már késő volt

– számol be az anonimitása érdekében Barbara néven nyilatkozó áldozat a La Stampa napilapnak. A csoport hirtelen szétszéledt, azonosításuk lehetetlen volt. Barbara a fagyos aszfalton feküdt, összekuporodva meztelenül egy dzsekit szorongatott a mellkasán. Ruháitól megfosztották, majd darabokra tépték. Testén véraláfutások, karmolások, feldagadt véres sebek tanúskodtak a féktelen agresszióról. A 19 éves lány csak egyike volt a szilveszter éjszakán megkörnyékezett és molesztált nőknek.

A hatóságok jelenlegi nyilvántartása szerint összesen kilencen tettek feljelentést, nem kizárt, hogy a későbbiekben további esetekre is fény derül. Az áldozatok kiszemelése, majd megkörnyékezése, elszigetelése, végül csoportos megtámadása minden esetben ugyanúgy történt.

Könyörögtünk, hogy engedjenek szabadon, segítségért kiabáltunk és sírtunk – de mindhiába. Vállaikat szorosan összezárva falat alkottak, amit nem tudtunk áttörni, oda sodortak, ahová akartak. Negyvenen, de akár ötvenen is lehettek, 16-25 év közöttiek, egymásnak löktek és mindegyikük letépett rólunk egy ruhadarabot, vagy bántalmazott. A végén a földre zuhantam, attól rettegtem, hogy agyontaposnak

– írta le a hátborzongató eseményeket Barbara.

Ő és egyik barátnője egy nagyobb baráti társasággal érkezett Milánó főterére, hogy ott köszöntsék közösen az újévet. Nem sokkal éjfél után a két lány eltávolodott a társaságtól, mellékhelyiség felkutatására indult. A 21 éves Abdallah Bouguedra ekkor megkörnyékezte Barbarát, ismerkedni próbált, minden áron a telefonszámát akarta megtudni. Erőszakosan követelőzött, vállát átölelte. A kétségbeesett lány elkeseredésében megadta Instagram elérhetőségét.

A hatóságok később ennek segítségével tudták egyértelműen beazonosítani az elkövetőt.

A halálra rémült két lány ekkor megpróbált visszajutni a baráti társaságba, akik maguk is felfigyeltek arra, hogy valami rendellenes dolog van kialakulóban, de késő volt. Hirtelen hatalmas csapat férfi vette körül őket, a kör egyre szorosabbra zárult. Barátaik többször is megpróbáltak behatolni a körbe, de csak az egyik lányt sikerült kiszabadítani a ragadozók gyűrűjéből.

Barbara végül egyedül maradt, támadói kevésbé forgalmas helyre sodorták, majd többen szexuális erőszakot kíséreltek meg rajta.

Utcai járókelők is megpróbáltak a segítségére sietni, a csoport által alkotott falat nem sikerült megtörniük. Csak mobiltelefonjukkal tudták rögzíteni a történeteket. A védelemre siető barátok közül többen megsérültek, egyiküknek az ujja törött el az összecsapások következtében.

Szilveszter éjjelén több csoport is hasonló taktikát alkalmazva támadott meg lányokat. A Vittorio Emanuele üzletsor közelében négy lányt ugyanezzel a módszerrel vettek körbe és molesztáltak. Először ismerkedni próbáltak, majd riasztották a csoport tagjait, akik körbevették, elszigetelték őket. Végül zavartalanul tehették, amit akartak, gátlástalanul bántalmazva az áldozatokat.

A lányok ez esetben is letépett harisnyákkal és lerángatott szoknyákkal a földre teperve végezték. A halálra félemlített áldozatoktól táskáikat és telefonjaikat is elvették.

A milánói ügyészség a tizennyolc beazonosított gyanúsítottból kettőt őrizetbe vett, attól tartva, hogy külföldre szöknek. A 21 éves Abdallah Bouguedra, marokkói szülők gyermeke. A 18 éves Mahmoud Ibrahim két éve érkezett Egyiptomból. A hatóságok szerint ő két támadásban is aktívan részt vett. A gyanúsítottak ártatlannak vallják magukat, ezt feltételezik szüleik és ismerőseik is. A csoport többi tagja 15-21 év közötti tunéziai, marokkói, algériai külföldi, vagy Afrikából származó másodgenerációs bevándorló, olasz állampolgár.

Borítókép: Szilveszteri ünneplés Milánóban. (Fotó: EPA/Matteo Corner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.