időjárás 17°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Fel akarta gyújtani a város tisztségviselőit egy migráns

Forrás: V4Na Hírügynökség
2022.01.27. 12:37 2022.01.27. 13:03
Fel akarta gyújtani a város tisztségviselőit egy migráns

A bevándorló azért akarta felgyújtani a három nőt, mert nem olyan szállást kapott, amilyet korábban követelt. A férfiról kiderült, hogy korábban is letartóztatták már különböző bűncselekmények miatt – írja a V4Na Hírügynökség.

Benzinnel leöntötte a városi tisztségviselőket, és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja őket az észak-rajna–vesztfáliai Dormagen városában egy menedékkérő – közölte a V4NA.

Az azerbajdzsáni férfi azért akart gyilkolni, mert a menedékkérelmében jelezte, hogy különszobás szállást szeretne, de elutasították a kérését. A 28 éves bevándorló először azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, ha nem kap saját szobát, majd ezután megpróbálta felgyújtani a nőket – írja a Remix online lap. A portál szerint az áldozatok könnyebb sérüléseket szenvedtek, amikor a szemükbe és orrukba is benzin került. A férfit a rendőrség elfogta, és kiderült, hogy korábban már letartóztatták bűncselekmények miatt – mondta a Junge Freiheitnak a rendőrség szóvivője. A migránst azóta pszichiátriai szakklinikára szállították, mert az előzetes drogteszt pozitív eredményt mutatott, és kis mennyiségű kábítószert is találtak a férfinál.

Azt, hogy tettéért kiutasítják-e, egyelőre nem lehet tudni. Mindenesetre a szélsőséges tett korántsem jelent egyet az azonnali kitoloncolással. A németországi Hildesheim városa például a napokban kiutasított volna egy muszlim férfit, de az ügy még a közigazgatási bíróságon se jutott túl. Ahmed R. többször is bosszúságot okozott a hatóságoknak. Németországban született, de a fiatalkorát Tunéziában töltötte, ahol megismerkedett a radikális vallási nézetekkel. Miután visszatért Németországba, a férfi társaival megalapította az Islamkreis Hildesheim nevű egyesületet. A szervezet eseményein többször megjelent az ismert prédikátor, Abu Walaa is, akit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet németországi fejének tartottak. Az is kiderült, hogy a férfi egyesületében a berlini Breitscheidplatzon elkövetett merénylet muszlim elkövetői is találkoztak. Mindezek ellenére a bíróság úgy döntött, hogy nem utasítják ki az iszlamista férfit, csupán az állampolgárságát vonták vissza.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)