Luxusszállodából migránstáborokba fogják költöztetni az illegális bevándorlókat

A brit hadsereget több, összesen nagyjából harmincezer fő befogadására alkalmas migránstábor megépítésével bízták meg, ahova át fogják telepíteni a jelenleg három- és négycsillagos szállodákban elhelyezett illegális bevándorlókat. A táborok építése nagyjából 12 millió angol fontba fog kerülni.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 01. 26. 15:08
null
Dover, 2021. december 17. Franciaországból a La Manche-csatornán átkelõ illegális bevándorlók érkeznek Dover kikötõjébe 2021. december 17-én. A migránsokat a brit határõrség hajója vette fedélzetére a tengeren. MTI/EPA/Stuart Brock Fotó: Stuart Brock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magas költségek ellenére a brit kormányzat szerint még a táborok építése is olcsóbb, mint a jelenlegi rendszer fenntartása – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Most ugyanis több ezer migráns három- és négycsillagos szállodákban tartózkodik teljes ellátás mellett.

A brit kormány azt reméli, hogy az egyszerűbb lakhatási körülményekhez való visszatérés elrettentő erejű is lesz azon migránsok számára, akik át akarnak kelni a La Manche csatornán.

Jelenleg az adófizetők több mint 18 ezer migráns szállodai lakhatását és teljes ellátását finanszírozzák az Egyesült Királyságban. A belügyminisztérium ugyanakkor több szállodalánccal is aláírt megállapodásokat, amelyek értelmében a vállalat a teljes szállodát a kormány rendelkezésére bocsájtotta.

A migránstáborokat katonai területeken és laktanyák mellett építik fel, amelyeknek pontos elhelyezkedéséről nem közölt adatokat a honvédelmi minisztérium, mindösszesen annyit lehet tudni, hogy egy ilyen létesítményt már létrehoztak Manston település közelében. A táborokat ideiglenes befogadóközpontoknak szánják, ahol a migránsok az érkezést követően legfeljebb öt napot tartózkodnak majd.

Az előrejelzések fényében

a brit belügyminisztérium arra számít, hogy idén akár 65 ezer migráns is érkezhet Nagy-Britanniába csónakokkal és hajókkal a La Manche csatornán keresztül. Tavaly 28 400 migráns érte el az Egyesült Királyságot, összehasonlításképp 2020-ban 8140-en érkeztek. Mostanáig 2022 januárjában már csaknem ezer migráns ért partot az országban, ami több mint négyszerese a 2021 januári statisztikáknak.

Az eredeti hírt a V4NA nemzetközi hírügynökség közölte.

Borítókép: Franciaországból a La Manche csatornán átkelő illegális bevándorlók érkeznek Dover kikötőjébe 2021. december 17-én. (Fotó: MTI/EPA/Stuart Brock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.