időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Járóka Lívia visszalép a jelöltségtől

Magyar Nemzet
2022.01.18. 17:56 2022.01.18. 20:18
Járóka Lívia visszalép a jelöltségtől

Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) alelnökválasztásának második fordulójában visszalép az alelnökjelöltségtől Roberts Zile, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjének javára – tudatta a Fidesz európai parlamenti delegációja kedd délután. A kormánypárt képviselőcsoportja a jobboldali ECR jelöltjét támogatja

 annak érdekében, hogy az európai demokratikus jobboldalnak legyen képviselete az Európai Parlament vezető testületében.

Írtunk róla: Deutsch Tamás delegációvezető kedd délután Strasbourgban úgy fogalmazott, hogy matematikailag nagyobb a valószínűsége, hogy a balliberális többségű Európai Parlament nem szavazza meg Járóka Lívia alelnökségét. A Fidesz politikusa kifejtette, hogy független képviselőként politikai jelentőséggel bír, hogy Járóka összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges támogatói nyilatkozatokat. Beszámolt arról is, hogy a kormánypárt képviselői a jogalkotási ciklus második felében fajsúlyos EP-szakbizottságokban kapnak tagságot. 

Járóka Lívia kedd este egy Facebook posztban arról írt: nagy megtiszteltetés volt számára, hogy hogy az elmúlt öt évben az Európai Parlament alelnökeként szolgálhatta a hazáját és népét. – A megkezdett munka nem áll meg. A jövőben is elkötelezetten küzdeni fogok a tízmilliós európai romaság, a magyarság, és az unió minden hátrányos helyzetű polgárának érdekeiért, mint az Európai Parlament képviselője – írta a politikus. 

Borítókép: Járóka Lívia, az EP képviselője (Fotó: Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.