időjárás 25°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Salzburgban a rendőrség meglőtt egy késsel fenyegetőző szomáliai férfit

MTI
2022.01.17. 18:34 2022.01.17. 19:01

Az ausztriai Salzburgban hétfőn a rendőrség lövésekkel tett ártalmatlanná egy 25 éves szomáliai férfit, aki késsel fenyegetett járókelőket. Az elkövető a combján sérült meg, kórházba kellett szállítani, ahol megműtötték, de nincs életveszélyben. Rajta kívül nincs más sebesült. Az APA osztrák hírügynökség tájékoztatása szerint közvetlenül az incidens előtt a gyanúsított lakásában tűz ütött ki, a lakóépületet a tűzoltóságnak ki kellett ürítenie, több lakót pedig füstmérgezéssel kórházba szállítottak. 

A tüzet a szomáliai férfi a tartományi rendőrség szakértői szerint saját maga okozhatta, bár azt egyelőre nem tudták megállapítani, hogy gondatlanságból vagy szándékosan.

A rendőrség a tűzoltóságtól értesült a leheni városrészben kitört lakástűzről, nem sokkal később azonban már vészhívásokat kaptak arról, hogy egy késsel felfegyverzett férfi szaladt ki a lángoló épületből, és lakókat, járókelőket fenyeget. A gyanúsított az egyik segélyhívóra is rátámadt, de nem tudott sérülést okozni, majd gyalogosan elmenekült a helyszínről. A férfit végül egy rendőrjárőr tartóztatta fel. A gyanúsított nekirontott a rendőröknek, akik három lövést adtak le, ezzel elhárítva a támadást.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a jelek arra utalnak, hogy az elkövető pszichésen zavart állapotban volt. Tettének okát egyelőre homály fedi.