Nyolc síelő halt meg ausztriai lavinabalesetekben

Három különböző helyszínen történt halálos lavinaomlás.

MTI
2022. 02. 05. 9:45
AUSTRIA - WEATHER - SKI VACATION
Illustration on topic Winter, Weather, Ski vacation - skiing holiday in skiing region Flachau, Austria, on 6 th February 2019. PICTURE: skiers next avalanche warning sign (Photo by BARBARA GINDL / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Fotó: Europress/AFP/BARBARA GINDL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc síelő vesztette életét pénteken Ausztria nyugati részén lavinaomlások következtében a szombat reggeli híradások szerint. Az osztrák–svájci határ közelében hatan haltak meg: a Tirol tartománybeli Spiss térségében öt síelő, köztük négy svéd állampolgár vesztette életét. 

Ausztria legnyugatibb tartományában, Vorarlbergben pedig egy 43 éves terepsíelőt temetett maga alá egy lavina. A baleset pillanatában a férfinak még volt ideje kioldani a hátizsákján a légzsákot, anélkül nem is találtak volna rá a hatalmas hógörgeteg alatt. Auffach település mellett egy 61 éves nőt és egy 60 éves férfit sodort el lavina. Eltűnésük után este indult akció a keresésükre, a mentőcsapat röviddel éjfél után bukkant rá a két holttestre.

Mentés az egyik baleset helyszínén. Fotó: Europress/AFP

Tirolban csütörtök óta szokatlanul sok lavina zúdult le, az utóbbi 48 órában több mint ötven lavinaomlást észleltek.

 

Borítókép: Lavinára figyelmeztet a tábla Ausztriában. (Fotó: BARBARA GINDL / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.