Elsüllyedt egy Európába tartó csónak Libanon közelében

A csónakban mintegy hatvanan utaztak, közülük nyolcan meghaltak, köztük egy gyermek is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 24. 16:06
null
Gumicsónakban utaznak az illegális bevándorlók Líbia és Olaszország között. HERMINE POSCHMANN / MISSION LIFELINE / HANDOUT Fotó: HERMINE POSCHMANN / MISSION LIFELINE / HANDOUT Forrás: Gumicsónakban utaznak az illegális bevándorlók Líbia és Olaszország között MTI/EPA/Mission Lifeline/Hermine Poschmann
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc holttestet emelt ki a Tripoli melletti vizekből a libanoni haditengerészet, miután a hét végén a térségben több tucat emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy Európába tartó csónak – jelentette vasárnap az NNA libanoni hírügynökség.

A szombaton balesetet szenvedő csónakban a tájékoztatás szerint mintegy hatvanan voltak, a parti őrség 47 embert tudott kimenteni, egy gyermek is meghalt.

Több túlélő a helyi médiának azt mondta, a haditengerészet a felelős a balesetért, a hajója ugyanis kétszer szaladt neki az őket szállító csónaknak, hogy a partra kényszerítse. A hadsereg részéről azt közölték, hogy a túlzsúfolt csónakot a nagy hullámok borították föl. Libanon sokáig befogadta a menekülteket, a 2019-ben kezdődött gazdasági válság óta azonban több százan hagyták el az országot, hogy Európában kezdjenek új életet.

Borítókép: Gumicsónakban utaznak az illegális bevándorlók a Földközi-tengeren (Fotó: Mission Lifeline/Hermine Poschmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.