Halottgyalázás az ukrán neonáci média címlapján

Tucatnyi, a katonai jelzéseik alapján valószínűleg orosz katona holttestével agitál gyilkosságokra a hírhedt ukrán náci oldal, a Mirotvorec. A holttesteket a közzétett felvételek embertelen, méltatlan módon ábrázolják, mindez kimeríti a halottgyalázás fogalmát. Az ENSZ korábban emlékeztette mindkét országot a nemzetközi humanitárius jog és a nemzetközi emberi jogi törvények szerinti kötelezettségeikre, hogy a hadifoglyokkal emberségesen bánjanak, és biztosítsák, hogy „ne legyenek kitéve a nyilvánosság kíváncsiságának, és méltósággal bánjanak velük”– olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA2022. 05. 16. 11:38
Russian invasion of Ukraine
epa09862624 A body of a dead Russian soldier, who died during fights, lies in a yard in the Mala Rohan village, near Kharkiv, northeast Ukraine, 31 March 2022. The village was recaptured on 28 March by the Ukrainian army. Russian troops entered Ukraine on 24 February resulting in fighting and destruction in the country, and triggering a series of severe economic sanctions on Russia by Western countries. EPA/ROMAN PILIPEY ATTENTION EDITORS: GRAPHIC CONTENT Fotó: ROMAN PILIPEY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elborzasztó címlap fogadja a halállistákat készítő ukrán oldal, a Mirotvorec olvasóit. A náci oldal adminisztrátorai – nyilván elrettentésképpen – a ruházatuk és a jelzéseik alapján valószínűsíthetően orosz tengerészgyalogosok holttestét tették ki nyitóképnek. A horrorisztikus montázson ez a felirat látható: 

Halál az orosz náci megszállókra.

Mint arról a V4NA korábban beszámolt, a Mirotvorec azokat listázza, akiket az oldal működtetői Ukrajna ellenségeinek tartanak. Az ukránok halállistájára felkerült több kiskorú orosz gyerek mellett orosz, több ukrán és más nemzetiségű újságíró, politikus és tisztségviselő is. A gyilkosságokra buzdító oldal elindítása és működtetése közvetlenül köthető az ukrán belügyminisztériumhoz és kormányzathoz, így Volodimir Zelenszkij elnökhöz is.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: egy harcok során elhunyt orosz katona holtteste az északkelet-ukrajnai Harkiv közelében lévő Mala Rohan falu egyik udvarán (Fotó: EPA/Roman Pilipey Attention Editors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.