időjárás 5°C Miklós 2022. december 6.
logo

Mindenki meghalt a Nepálban lezuhant repülőgép fedélzetén

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.31. 11:23
Mindenki meghalt a Nepálban lezuhant repülőgép fedélzetén

Mind a huszonkét ember meghalt a Nepálban lezuhant utasszállító repülőgépen: a mentőcsapatok az utolsó holttestet is kihúzták a roncsból – jelentették be nepáli tisztségviselők kedden. 

A mentőalakulatok arra várnak, hogy az időjárás elég kedvező legyen ahhoz, hogy a holttesteket Katmanduba lehessen szállítani a szerencsétlenség helyszínéről

– mondta el Deo Csandra Lal Karn, a nepáli polgári repülési hatóság szóvivője. 

Eddig tíz ember földi maradványát sikerült átszállítani a nepáli fővárosba helikopteren hétfő este. A holttesteket azonosítják, majd átadják a családtagoknak. 

A gépen 19 utas és a személyzet három tagja tartózkodott. Az áldozatok közül tizenhat nepáli, kettő német és négy indiai állampolgár volt. 

A helyi hatóságok hétfőn elmondták, hogy bizottságot hoztak létre a baleset kivizsgálására. A repülőgép roncsát csaknem 4500 méter magasan találták meg a Himalájában, az ország északnyugati részén, húsz órával azután, hogy jelentették eltűnését – közölte a turizmusért és polgári repülésért felelős minisztérium.

A rendőrség szerint a mentés a rossz idő és a nehéz terep miatt a vártnál tovább tartott. A kéthajtóműves Twin Otter vasárnap reggel szállt fel a nyugat-közép-nepáli Pokharából, mielőtt elveszítette a rádiókapcsolatot a légi irányítással. Jomsomba tartott, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, és 20 perces repülőútra fekszik Pokharától. Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek a havas hegycsúcsok között találhatók.

Borítókép: az egyik áldozat holttestét viszik rendőrök a katmandui repülőtéren 2022. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Narendra Sresztha)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.