Mindenki meghalt a Nepálban lezuhant repülőgép fedélzetén

A járművön 19 utas és a személyzet három tagja tartózkodott. A holttesteket azonosítják, majd átadják a családtagoknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 31. 11:23
null
Katmandu, 2022. május 30. Az egyik áldozat holttestét viszik rendõrök a katmandui repülõtéren 2022. május 30-án. Nepálban megtalálták az elõzõ nap az ország északnyugati részén eltûnt utasszállító repülõgép roncsait, a katmandui repülõtér hatósága szerint a mentõalakulatok eddig 20 holttestet találtak. A kéthajtómûves Twin Otter 22 emberrel a fedélzetén a nyugat-közép-nepáli Pokharából szállt fel, azután elveszítette a rádiókapcsolatot a légiirányítással. MTI/EPA/Narendra Sresztha Fotó: Narendra Sresztha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a huszonkét ember meghalt a Nepálban lezuhant utasszállító repülőgépen: a mentőcsapatok az utolsó holttestet is kihúzták a roncsból – jelentették be nepáli tisztségviselők kedden. 

A mentőalakulatok arra várnak, hogy az időjárás elég kedvező legyen ahhoz, hogy a holttesteket Katmanduba lehessen szállítani a szerencsétlenség helyszínéről

– mondta el Deo Csandra Lal Karn, a nepáli polgári repülési hatóság szóvivője. 

Eddig tíz ember földi maradványát sikerült átszállítani a nepáli fővárosba helikopteren hétfő este. A holttesteket azonosítják, majd átadják a családtagoknak. 

A gépen 19 utas és a személyzet három tagja tartózkodott. Az áldozatok közül tizenhat nepáli, kettő német és négy indiai állampolgár volt. 

A helyi hatóságok hétfőn elmondták, hogy bizottságot hoztak létre a baleset kivizsgálására. A repülőgép roncsát csaknem 4500 méter magasan találták meg a Himalájában, az ország északnyugati részén, húsz órával azután, hogy jelentették eltűnését – közölte a turizmusért és polgári repülésért felelős minisztérium.

A rendőrség szerint a mentés a rossz idő és a nehéz terep miatt a vártnál tovább tartott. A kéthajtóműves Twin Otter vasárnap reggel szállt fel a nyugat-közép-nepáli Pokharából, mielőtt elveszítette a rádiókapcsolatot a légi irányítással. Jomsomba tartott, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, és 20 perces repülőútra fekszik Pokharától. Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek a havas hegycsúcsok között találhatók.

Borítókép: az egyik áldozat holttestét viszik rendőrök a katmandui repülőtéren 2022. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Narendra Sresztha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.