időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Nepálban megtalálták az eltűnt utasszállító repülőgép roncsait

MTI
2022.05.30. 09:36
Nepálban megtalálták az eltűnt utasszállító repülőgép roncsait

Nepálban megtalálták hétfőn az előző nap eltűnt utasszállító repülőgép roncsait – közölte egy katonai tisztviselő anélkül, hogy részleteket közölt volna a fedélzeten tartózkodó 22 emberről, köztük két németről. A Naraján Szilval, a nepáli hadsereg szóvivője által a Twitteren megosztott fényképen a repülőgép törmelékei egy hegyoldalon szétszóródva láthatók. A 9N-AET lajstromszám jól kivehető egy szárnydarabnak tűnő alkatrészen.

A gépen 19 utas, köztük két német, négy indiai és 10 nepáli és a személyzet három tagja tartózkodott.

Dev Radzs Szubedi, a pokharai repülőtér szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a keresés során a GPS, a mobiltelefonok és a műholdak jeleit követték a repülőgép lezuhanásának helyszínéig.

A kéthajtóműves Twin Otter 9.55-kor (04.10 GMT) szállt fel a nyugat-közép-nepáli Pokharából, mielőtt elveszítette a rádiókapcsolatot a légi irányítással. Jomsomba tartottak, amely a himalájai túrázók kiindulópontjaként ismert, húszperces repülőútra fekszik Pokharától, az ország második legnagyobb városától, a fővárostól, Katmandutól 200 km-re nyugatra.

Nepálban vannak a világ legveszélyesebb kifutópályái, amelyek a havas hegycsúcsok közepén találhatók.

 

Borítókép: a lezuhant repülőgép roncsai (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.