időjárás 36°C Pál 2022. június 30.
logo

Osztrák kollégáját fogadta Budapesten Kövér László

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.27. 15:35
Osztrák kollégáját fogadta Budapesten Kövér László

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a meghívására hivatalos látogatásra Budapestre érkezett Christine Schwarz-Fuchsot, az osztrák Szövetségi Tanács (Bundesrat) elnökét pénteken.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a megbeszélésen szó volt a két parlament közötti hagyományosan jó kapcsolatról, a szakbizottságok és a baráti tagozatok szoros együttműködéséről, Ausztria és Magyarország kiemelkedő gazdasági kapcsolatairól, az illegális migráció megfékezésére tett közös erőfeszítésekről, a demográfiai helyzetről, az energiaválságról és az Európai Unió jövőjét meghatározó kihívásokról.

Hozzátették: Kövér László és Christine Schwarz-Fuchs áttekintette az orosz–ukrán háború menekültjeinek nyújtott humanitárius teendőket, a kárpátaljai magyarság helyzetét és az Afrikát fenyegető gabonahiány következtében kialakuló újabb migrációs hullám veszélyét.

A közleményben idézték az Országgyűlés elnökét, aki kijelentette, hogy Magyarország fontos politikai és gazdasági partnerként, sok európai ügyben pedig szövetségesként tekint Ausztriára. – Nagyra becsüljük az őszinte, rendszeres párbeszédet, mely az érzékeny kérdések tisztázását is lehetővé teszi. Ebben a szellemben törekszünk az együttműködés erősítésére kétoldalú, regionális és európai szinten is – fogalmazott Kövér László.

 

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadja Christine Schwarz-Fuchsot, az osztrák parlament felsőházának (Szövetségi Tanács, Bundesrat) elnökét az Országházban 2022. május 27-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.