Gyalogosok közé hajtott egy jármű Berlinben

Legkevesebb egy ember meghalt, nyolcan megsebesültek, egyelőre nem tudni, hogy baleset vagy szándékos gázolás történt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 08. 11:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyalogosok közé hajtott egy jármű szerdán Berlinben. 

Az első sajtójelentések szerint egy ember meghalt és nyolcan megsebesültek.

Thilo Cablitz rendőrségi szóvivő a helyszínen tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a sérültek közül négyen súlyos állapotban kerültek kórházba. A gázoló egy férfi, aki Renault Clio típusú kisautójával a Kurfürstendammról érkezve nagyjából a Vilmos császár emléktemplommal szemben felhajtott a járdára, elgázolt több embert, aztán visszatért az úttestre, és nagyjából száz méter után ismét a járdára hajtott és végül egy parfüméria kirakatát áttörve állt meg. A környéket lezárták. A mentésben és a helyszínelésben nagyjából hatvan mentő és 130 rendőr vesz részt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a nagykövetség munkatársai már kapcsolatban vannak a rendőrséggel, egyelőre nincs információjuk arról, hogy lenne magyar érintettje a gázolásnak.

A helyszín a Breitscheid tér közvetlen közelében van, ahol 2016-ban a karácsonyi vásár idején egy tunéziai szélsőséges iszlamista a tömegbe hajtott egy lopott kamionnal, halálra gázolva 11 embert.

Borítókép: A tragédia helyszíne (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.