Újabb bombariadók Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban

A hatóságok több intézmény épületét is kiürítették, de sehol nem találtak robbanószert.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 02. 15:43
Police officers stand guard at a check point near the place where six people were shot dead in Zagreb on August 1, 2019. - Croatian police launched a manhunt Thursday night after six people were found dead with gunshot wounds in a house in the capital Zagreb, state media reported. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP) Fotó: AFP/Denis LOVROVIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadó volt Bosznia-Hercegovina és Horvátország több intézményében is csütörtökön, az épületeket kiürítették, de sehol sem találtak robbanószert. A Klix.ba boszniai hírportál beszámolója szerint bombariadót jelentett a szarajevói bíróság, a Banja Luka-i egyetemi klinika, valamint a Bosznia-hercegovinai Föderáció Legfelsőbb Bírósága. A Jutarnji List című zágrábi napilap szerint pedig a spliti bíróságot kellett kiüríteni, mert állítólag robbanóanyagot helyeztek el benne.

Az utóbbi hetekben több száz alkalommal jeleztek bombariadót a nyugat-balkáni országokban. Szerbiában, Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban is iskolák, közintézmények és idegenforgalmi látványosságok voltak az állítólagos célpontok. A szerbiai belügyminisztérium több mint húsz külföldi e-mail-címet azonosított, ahonnan a fenyegetések érkeztek, illetve azokat is azonosította, akik szerbiai címről adtak le hamis riasztást.

Borítókép: Rendőrök Horvátország fővárosában, Zágrábban (Fotó: AFP/Denis Lovrovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.