időjárás 29°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Legalább öten életüket vesztették egy dél-iráni földrengésben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.02. 13:56 2022.07.02. 14:42
Legalább öten életüket vesztették egy dél-iráni földrengésben

Legalább öten életüket vesztették és 44-en megsérültek Dél-Iránban egy szombat hajnali földrengésben, amit több erős utórengés is követett – közölte az IRIB iráni állami televízió. Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint három, egyenként a Richter-skála szerinti 6-osnál erősebb földrengés rázta meg Hormozgán tartományt, a földmozgás tíz kilométer mélyen volt. Az első földmozgás 6,1-es erősségű volt, néhány órával később két, 6,3-es erősségű rengést mértek.

A helyi hatóságok szerint Szajáh Hos kistelepülés szenvedte el a legnagyobb kárt, épületek rongálódtak meg, károsodott több híd és földcsuszamlásokról is érkeztek bejelentések. Egy hete is mozgott a föld Dél-Iránban, akkor egy emberéletet követelt az 5,6-es erősségű földrengés.

Borítókép: Az Iráni Vörös Félhold segélyszervezet (IRCS) által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Hormozgán tartományban fekvő Szajáh Hos településen történt földrengést követően 2022. július 2-án (Fotó: MTI/EPA/IRCS)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.