időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Bíróság elé állnak a brutális bécsi gyilkosság elkövetői

Kottász Zoltán
2022.08.05. 06:30
Bíróság elé állnak a brutális bécsi gyilkosság elkövetői

Szeptember 27-én kezdődik annak a három afgán menedékkérőnek a bírósági tárgyalása, akik tavaly Bécsben brutális kegyetlenséggel megerőszakoltak és megöltek egy 13 éves lányt. A 19–23 éves férfiak tavaly nyáron követték el az egész országot megrázó tettüket.

Az egyik férfi a Duna partján szervezett randevút a Leonie-ként azonosított lánnyal, ecstasytablettát adott neki, majd felvitte magával egy lakásra, ahol tettestársai már várták őket. 

Ott hét további ecstasytablettát kevertek a lány italába, ezután mindhárman megerőszakolták Leonie-t. A Kronen Zeitung című lap szerint tettüket videóra vették, a felvételt bizonyítékként a tárgyaláson is bemutatják majd. Az ügyészség megállapítása szerint a megerőszakolt lány egy idő után nehezen lélegzett; az elkövetők pánikba estek, teával és citrommal próbálták magához téríteni, hideg zuhany alá rakták, de mindhiába. Rövidesen életét vesztette, holttestét pedig egy fának támasztották a tettesek.

Nem sokkal a bűncselekmény után kiderült, a migránsok közül legalább kettőt már korábban ki kellett volna toloncolni az országból. 

Egyikük 2015-ben érkezett Ausztriába menedékkérőként, ám a már megítélt menedékjogát különböző bűncselekmények – kábítószer-kereskedelem, garázdaság, rablás, testi sértés – elkövetése miatt visszavonták. A férfit nem tudták kitoloncolni, mert a jogsértések idején kiskorú volt. Egy másik őrizetbe vett afgán 2021 áprilisában érkezett Ausztriába, majd menedékkérelmet adott be, amelynek elbírálását felfüggesztették.

Az elkövetőket halált okozó nemi erőszakkal vádolták meg, gyilkossággal azonban nem, ami előtt értetlenkedve állnak Leonie szülei. – Úgy véljük, ha egy tapasztalt kábítószer-fogyasztó nyolc ecstasytablettát ad egy 13 éves fiatalnak, azt az embert gyilkossággal kellene megvádolni – nyilatkozta a szülők ügyvédje, utalva arra, hogy a tettesek tudatában voltak a drogtúladagolás következményeinek. Leonie halálának oka azonban nem egyértelmű: ha nem drogtúladagolásban halt meg, akkor a mellkasára helyezett fizikai nyomás következtében – írja az Exxpress hírportál. A bíróság október elején hoz ítéletet.

Borítókép: Elszállítják az áldozatot a bécsi brutalitás helyszínéről (Fotó: Europress/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.