Lujza 2024. március 2.
logo

Hullámvasút-baleset történt a németországi Legolandben

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.11. 18:26 2022.08.11. 19:15

Baleset történt a németországi Legolandben, a hullámvasút-szerencsétlenségben legalább harmincan megsérültek – jelentette be a günzburgi rendőrség szóvivője csütörtökön.

 

 A hullámvasút a beszámolók szerint túl erősen fékezett, egy másik szerelvény pedig emiatt nekiment. A balesetben 31 ember megsérült, közülük egy súlyosan.

 

A balesethez a vidámpark készenléti mentőszolgálatának összes tagját riasztották, de a rendőrség és a tűzoltóság is a helyszínre érkezett. A csütörtöki szerencsétlenség ellenére a dél-németországi vidámpark nyitva marad. A helyszínre három mentőhelikoptert riasztottak, a hatóságok nagy létszámban érkeztek a helyszínre.

 

A Tűzsárkány névre keresztelt hullámvasút a vidámpark nyilatkozata szerint óránként körülbelül 29 kilométeres sebességgel ment, azt azonban egyelőre nem tudni, mitől fékezett be a szerelvény.

 

Múlt szombaton a Németország délnyugati részén fekvő Rajna-vidék–Pfalz tartományban történt halálos baleset. Itt egy 57 éves nő ismeretlen okokból kiesett az egyik hullámvasút kocsijából, s belehalt sérüléseibe. A Klotten an der Mosel-i vidámpark csütörtökön nyitott ki újra. A günzburgi Legoland 2002-ben nyitotta meg kapuit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.