Letartóztatták az Iszlám Dzsihád egyik ciszjordániai vezetőjét

Az izraeli rendőrség rajtaütése közben egy palesztin férfi életét vesztette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 02. 12:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megöltek egy palesztint az izraeli csapatok egy ciszjordániai rajtaütés közben, majd letartóztatták az Iszlám Dzsihád terrorszervezet egyik helyi vezetőjét − tájékoztatott kedden a helyi egészségügyi minisztérium.

A megölt férfit személyazonosságáról nem közöltek részleteket. A városban rendszeresek a rajtaütések. Az izraeli rendőrség szóvivője elmondta, a rendőrök álruhában, palesztinnak álcázva érkeztek Dzsenínbe, hogy őrizetbe vegyenek két embert, 

azonban tüzet nyitottak rájuk, ők visszalőttek, és több fegyverest is eltaláltak.

Ciszjordániában azóta harapódzott el az erőszak, mióta az Egyesült Államok által támogatott béketárgyalások Izraellel 2014-ben megszakadtak. Az Iszlám Dzsihád nem ismeri el Izrael létjogosultságát sem.

Borítókép: Bászám al-Szádi, az Iszlám Dzsihád terrorszervezet ciszjordániai vezetője (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.