Aljasság határok nélkül – tiltakozás a német közszolgálati csatorna véleményterrorja ellen

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye.

Forrás: Magyar Nemzeti Médiaszövetség2022. 09. 02. 22:14
ARD LOGÓ
ARD Forrás: ARD
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség döbbenetesnek, riasztónak, felháborítónak tartja és mélyen elítéli a magát közszolgálatinak nevező német RBB/ARD csatorna eljárását, hogy interjúkérdésnek álcázott állításokkal saját hirdetői előtt próbálnak befeketíteni egy Magyarországon működő német nyelvű lapot.

Mint ismert, Jan Mainka, a Budapester Zeitung alapítója és főszerkesztője birtokába került egy olyan, az újságja támogatóinak küldött kérdéssor, amelyben a „közszolgálati újságírók” egyebek között arról érdeklődnek, hogy miért támogatnak egy általuk radikális jobboldalinak és a magyar kormányhoz közel állónak titulált médiumot.

Szövetségünk határozottan visszautasítja a határokon áttüremkedő agresszív véleményterrort. Támogatásunkról biztosítjuk valamennyi, a mainstream média által kirekesztett, a tisztességes tájékoztatás alapelveit követő médiumot. Felszólítjuk az RBB/ARD csatornát, hogy tartsa be az újságírás alapvető elveit, hagyjon fel az aljas manipulációval, és haladéktalanul térjen vissza a közszolgálatiság talajára, ha már jelmondataiban a közjó szolgálatát igyekszik hangoztatni.

- olvasható a Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményében.

Borítókép: ARD logó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.