Zsigmond Barna Pál kiosztotta az Európa Tanács emberi jogi biztosát

A képviselő hangsúlyozta: nagy különbség van az erőszakos migránsok és a menekültek között.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 09. 12. 21:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levelet írt Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő Dunja Mijatovicsnak, az Európa Tanács emberi jogi biztosának. A politikus egy Facebook-posztban emlékeztetett, Mijatovics egy néhány napja kiadott közleményében hangsúlyozta: a magyar hatóságoknak tartózkodniuk kell a menedékkérők és migránsok önkényes visszatoloncolásától Szerbiába, továbbá biztosítaniuk kell számukra a tisztességes és hatékony menekültügyi eljáráshoz való hozzáférést.

Zsigmond Barna Pál úgy fogalmazott: 

miközben a magyarok összefogása eredményeként a történelmünk legnagyobb humanitárius akcióját hajtjuk végre, és eddig közel egymillió ukrajnai menekültet fogadtunk be, a biztos asszony fontosnak érezte, hogy az uniós balos főiránynak megfelelően ismét az illegális migránsok befogadásának fontosságáról oktasson ki bennünket.

A magyar politikus hozzátette: oldalakon keresztül elmarasztalja hazánkat, úgy, hogy egy szót sem ejt az ukrajnai menekültek befogadásáról, támogatásáról. Nem veszi tudomásul, hogy a magyar emberek népszavazáson és parlamenti választásokon is kifejezték véleményüket, hogy nem kérnek az illegális migránsokból és az ő befogadásukat támogató baloldalból.

Zsigmond Barna Pál hangsúlyozta: a magyar emberek különbséget tesznek egyik oldalról a határt erőszakkal támadó, gazdasági megfontolásból útra kelő, sokszor emberkereskedők által szervezett fiatal férfiak tömege és másik oldalról a háború borzalmai elől, az életüket menekítő elkeseredett családok, nők és gyerekek között. 

Ezért levelet írtam Dunja Mijatovics asszonynak, amelyben nem hagytam szó nélkül a hozzáállását, tűrhetetlen, hogy egy ilyen nehéz helyzetben segítség helyett ismét kioktat bennünket. Mijatovic asszony szerint minden illegális migránst be kéne engedni és a migránsokról a nemzetállami adófizetőknek kellene gondoskodniuk

– írta a politikus. Hozzátette: nem az első eset persze, hogy a biztos asszony a migráció támogatásáról fejti ki véleményét. Korábban felszólította az Európa Tanács tagállamait, hogy a befogadóközpontokban lévő illegális migránsokat engedjék szabadon, mivel zárt helyeken jobban terjed az új típusú koronavírus. „Nem utolsósorban azt sem tudjuk nem észrevenni, hogy Mijatovics biztos kritikája egy az egyben megegyezik a Magyarországot támadó Soros-szervezetek és az ő kottájukból játszó hazai baloldali ellenzék kritikájával, amit szintén egyértelműen visszautasítunk. Az ET intézményrendszerét teljesen behálózta a liberális, globalista szemlélet” – írta Zsigmond Barna Pál.

Sorait azzal zárta: „Ismételten felkérem az ET vezetőit, különösen az emberi jogi biztost, hogy ne politikai, hanem jogi alapokon vizsgálják a magyar helyzetet és fejezzék be az alaptalan vádaskodást!”

Borítókép: Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.